ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Rulltårta med nutella

/

Hej kompisar med ett nytt recept i kategorin Ediths Bästa ♥ Det är verkligen så roligt att stoppa in nya recept i den kategorin och det kan vi göra idag. Tjoho som jag brukar säga. Hihi..

Ja detta är en rulltårta som får toppbetyg av alla oss här hemma. En vanlig enkel drömrulltårta som vi har fyllt med en alldeles fantastiskt god nutellafyllning. Nomnom… så gott! Kakor med nutella är verkligen en favorit det blir alltid smaskigt.

Vi använder inte bara nutella som fyllning i rulltårtan utan vi gör en blandning av smör, florsocker, äggula och nutella. När rulltårtan är kylskåpskall så är fyllningen perfekt. Den har en mild smak av hasselnöt (nutella innehåller ju hasselnötter) Hoppas att ni blir sugna på att testa.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

RULLTÅRTA MED NUTELLA

Baka även KOMPAKT TIGERKAKA och CITRONRUTOR

Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 100 g rumsvarmt smör, 1,5 dl florsocker, 1 äggula och 1 dl nutella

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. En fin mjölsikt med trähandtag hittar ni på Cervera HÄR
  2. Bred ut smeten på en pappersklädd djup ugnsplåt (ca 30×40 cm) Grädda mitt i ugnen 225° i ca 7 min.
  3. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper täckt med strösocker. Drag bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
  4. Elvispa ihop fyllningen. Bred ut på kakbotten. Rulla ihop. Låt stelna i kylen. Skär i valfria stora skivor.

Med nutella blir rulltårtan perfekt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Elvispa snabbt ihop nutellafyllningen. Bred sedan ut den på den kalla chokladbotten. Med en matkniv går det enkelt. Rulla sedan ihop rulltårtan, tänk på att rulla hårt intill mitten så att den håller ihop bra när ni sedan skivar upp den.

Låt rulltårtan bli helt kylskåpskall innan ni skivar den då blir skivorna fina. När rulltårtan ligger i kylen så lindar jag in den i bakplåtspapper. Använd tex. det pappret som ni använde när ni gräddade chokladbotten.

Nutella nutella… mmmm det är ju så gott!

Än så har barnen sommalov och Oscar ville vara med och fixa med bilderna. Jag är lite piggare nu och jag har verkligen längtat efter att få gör ett receptinlägg med riktigt många bilder i. Det tar lång tid att fixa med allt men det är så roligt. Det bästa jag vet.

Hihi jag hade turen att få smaka först av alla. Några minuter efter denna bilden togs så var rulltårtan slut, så är det varje gång. Mamma är du klar med bilderna? Svarar jag då ja så kan jag vara ganska säker på att allt försvinner snabbt. Vi är ju många i familjen och vi alla älskar hembakat.

Nu håller jag tummarna för att ni är många som vill testa att baka denna kakan. Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte och tryck gärna på ♥ här under om ni vill ha fler recept likt detta. Kram från oss!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00