ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kioskbollar

/

Hej kompisar ♥ Här kommer nya bilder till något av det godaste jag vet. Receptet finns här på bloggen sedan många år tillbaka, då kallade jag dessa chokladbollar för havrebollar. Nu har jag bytt namn på bollarna och kallar dem för kioskbollar istället.

Varje gång jag ska baka havrebollar så klurar jag så länge på vad jag döpte dem till, jag använder ju också recepten här på bloggen och jag kommer aldrig på att jag kallade chokladbollarna för havrebollar.

Vi kallar dem inte för det längre utan nu säger alla här hemma kioskbollar istället. Så här kommer samma recept men med ett nytt namn (då kan åtminstone jag hitta receptet enkelt igen hihi.. och ni ockå hoppas jag)

Oscar var väldigt nöjd och glad när jag berättade att vi skulle baka kioskbollar för att kunna uppdatera bloggen. Alla här hemma har kioskbollar som sin favoritkaka så den är ett säkert kort för att göra barnen glada. En perfekt kaka till barnkalas.

KIOSKBOLLAR (ca 24 st)

Baka även goda NUTELLABOLLAR

Recept

 • 250 g rumsvarmt smör eller margarin
 • 3 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 10 dl havregryn
 • 3/4 dl vispgrädde
 • 1 msk kakao
 • 0,5 dl kallt kaffe

Topping : Kokos

Gör så här

 1. Elvispa smör, strösocker och vaniljsocker i några minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Vispa ca 5 min till.
 2. Ställ in den kladdiga smeten i kylen (ca 1,5 timme)
 3. Rulla ut bollar. Vänd i kokos. Låt kioskbollarna bli kylskåpskalla. Låt stå i rumstemperatur några minuter innan servering.

  Havrebollar blev kioskbollar istället

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Hälften av kioskbollarna fikades upp innan vi hann fota. De går åt snabbt kan jag lova. Lägg chokladbollarna i en kylväska och ta med på picknick, det är väldigt smaskigt.

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

Nöjd och glad och har smakat på massa chokladbollssmet… det får man göra när man hjälper till och bakar. Hoppas att ni blir sugna på denna kakan. Stor kram från oss!

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00