ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kanelbullerulltårta

/

Hej kompisar ♥ Idag tyckte barnen att det var dags att baka något igen (hihi vi gör ju det ganska ofta och särskilt när det är sommarlov) Jag hade planerat att baka en kanelbullerulltårta hit till bloggen så det gjorde vi idag. När jag skriver att ”göra till bloggen” så menar jag att jag vill dela receptet med er och lägga upp recept och bilder här så att ni kan ta del av dem.

Denna gången blev det inga detaljbilder utan det blev lite ”kaka, Edith och barn” bilder istället, jag är fortfarande trött och sliten efter det jag varit med om så jag gör det som jag orkar. Sedan vilar jag men fikar först så klart. Här kommer receptet på kanelbullerulltårtan 😛

KANELBULLERULLTÅRTA

Baka även KANELBULLEKLADDKAKA och BULLEKAKA

Recept

  •  3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor (mortlas)
  • 1 msk vatten

Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 2 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 1,5 msk kanel

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Rör ner kardemumma. Rör sist ner vatten.
  2. Grädda i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Mitt i ugnen 250° i ca 5 min. 
  3. Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper. Elvispa ihop fyllningen och bred direkt ut på kakbotten och rulla ihop. Rulla gärna rulltårtan i lite extra socker och kanel. Skär upp rulltårtan när den är helt kylskåpskall. Valfritt antal rutor.

Kanelbullerulltårta till alla som älskar bullar

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00