ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kärleksmums

/

Hej kompisar, jättekul att ses. Denna gången med saftiga och goda kärleksmums ♥ Mmmm… jag älskar verkligen kärleksmums så mycket, det är en riktigt klassisk mjuk kaka som passar på varenda kalas och bjudning. Och en vardag till en kopp kaffe. Den är ju även perfekt att frysa in. Lägg lite bakpapper mellan varje lager så fastnar inte kakorna i varandra.

Jag undrar (väldigt mycket) hur många av er som har varit med mig från början, jag menar från den tiden när jag styrde in bloggen på att bli en matblogg som den är nu. Eller bakblogg om ni hellre vill kalla den det. Bloggat har jag gjort lääänge men att blogga om recept har jag gjort i ungefär 7 år.

När jag började att lägga upp recept så gjorde jag ett kollage till varje inlägg. Det gör jag inte längre. Nu tycker jag att det är kul att fylla receptinläggen med många bilder istället. Jag försöker att vara både bakom och framför kameran för det tycker jag är roligt.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Barnen har ju sommarlov fortfarande och då vill de gärna att vi ska baka. Mamma, kärleksmums med strössel. Det kan vi väl baka? Ja, det kan vi men då gör vi hälften med strössel och hälften med kokos. Så det gjorde vi. Här ser ni ju även våra strösselkakor men vi har massor av fler bilder på dem så jag tänker att kärleksmums med strössel får ett eget inlägg en annan dag annars blir det alldeles för många bilder på en gång. Nu finns strösselkakan HÄR

KÄRLEKSMUMS (30 st)

Baka även SILVIAKAKA och HAVRETOSCA

Chokladbotten

 • 300 g smör
 • 4 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 3 dl mjölk
 • 7,5 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 4 tsk vaniljsocker
 • 6 msk kakao

Glasyr : 60 g smör, 4 dl florsocker, 4 tsk vaniljsocker, 5 msk kokt kaffe och 3 msk kakao

Topping : Kokos

Gör så här

 1. Chokladbotten : Smält smör.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner mjölk och smält smör.
 3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner i smeten. Sikta gärna.
 4. Grädda kakan i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm. Mitt i ugnen 200° i 15-20 min. Kolla med provsticka. Låt sedan botten svalna.
 5. Glasyr : Smält smör. Rör ihop med de övriga ingredienserna. Bred ut glasyr över chokladbotten. Strö på kokos. Låt glasyren stelna. Skär sedan i rutor.

Kärleksmums är en favoritkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Mums mums med den godaste glasyren på toppen. Visst är det gott! En saftig chokladbotten toppad med kaffeglasyr och kokos.

Oscar ville att jag skulle skriva att han har ett fint armband med sitt namn på, så ni inte missar det på bilden ovan. Det gjorde han hemma hos kusin Elton när han var hos honom och lekte. Han är verkligen så nöjd med det.

Nu önskar vi er alla en fortsatt fin dag. Stor kram!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00