ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havrekakor

/

Hej kompisar ♥ Nu börjar det gå mot slutet av sommarlovet, nästa vecka börjar Oscar förskolan och veckan efter det börjar skolbarnen skolan igen.

Idag ville Oscar och Ludwig baka kakor, det är ju en aktivitet som vi gillar. Jag hade inte riktigt tid att baka så det fick bli den absolut enklaste kakan som jag kunde komma på. Knapriga havrekakor bakade vi. Bara för att jag tyckte att det var kul så tog jag tiden när vi bakade havrekakorna. Från att vi började mäta ingredienserna tills kakorna var i ugnen hade det gått 3 minuter.

Killarna var så nöjda med sina kakor. För att göra dem extra jämna och fina i kanten så tryckte vi med en kniv runt kanterna direkt efter att vi plockade ut havrekakorna ur ugnen. Vi puttade liksom in de ojämnheter som blev på kanterna under gräddningen.

Det var så roligt att både Oscar och Ludwig ville vara med på bilderna så jag kunde inte sluta fota. Det blev så många bilder nu när jag lyckades få med dem båda. Jag har ännu fler bilder kvar i kameran.

Meeeeen plötsligt plockar Oscar fram en pinne ur fickan och börjar ”röka” på den. Haha herrejöss, det har han aldrig gjort förut. Vem har han sett röka? Vi röker inte och inte några av våra nära heller. Han roades i alla fall väldigt av detta när vi skulle ta kort.

HAVREKAKOR (ca 15 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Dela smöret i bitar. Arbeta ihop alla ingredienser med fingertopparna till en smulig deg.
  2. Lägg en liten hög med degsmulor i handflatan och tryck ihop handen så det blir en boll. Upprepa tills degen är slut.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 12 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Havrekakor är absolut enklaste kakan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Ja så här gör ni när ni bakar havrekakorna. Lägg ner alla ingredienserna i en bunke. Nyp ihop allt med fingertopparna, kolla noga så att allt blandas. Det blir fullt med degsmulor som ni ser på bilden ovan.

Lägg en liten hög degsmulor i handflatan och stäng handen så degen pressas ihop, tryck ihop handflatan flera gånger tills du har en degboll. Gör på ungefär samma sätt som när ni formar en snöboll.

Kakorna flyter ut på plåten så lägg bollarna ganska glest.

När havrekakorna har fått fin färg är de klara, tiden kan variera lite efter hur stora kakor ni bakar och även efter den ugnen ni använder. Grädda en provkaka först.

Knaprig och god. Detta är en perfekt kaka när fikat ska vara klart snabbt. Mums mums…

Oscar och Ludwig hade sett mig fota kakor i ”pippimuggen” tidigare, det skulle vi göra med havrekakorna också bestämde de. En liten stapel av kakor blev det i muggen.

Lycka till alla ni som testar detta superenkla receptet. Tryck på ♥ här under så blir vi glada. Kram från oss som var både bakom och framför kameran idag.

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00