ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kärleksmums med strössel

/

Hej kompisar ♥ Ja men nu är det väl ändå dags att mina kärleksmums med strössel får komma in här på bloggen. Kameran är överfull med bilder så idag var jag tvungen att tömma den. Jag fotar varje dag.

Ni minns kanske när jag berättade att jag planerade att lägga in kärleksmums med strössel i ett eget inlägg.

Med kokos finns ju sedan tidigare här i receptarkivet. När man toppar kakor med strössel så tycker jag att det blir en riktig kalaskaka och då vill jag gärna att denna kakan kommer upp som förlag när ni söker på det. Ni vet väl om att det finns en sökruta på bloggen? Det är den som ser ut som ett förstoringsglas.

Strösselrutorna bakade jag samtidigt som kokosrutorna. Halva botten toppade jag med strössel och halva med kokos. Det är samma recept men denna varianten är ju lite mer kalasfin med färgglatt strössel.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

KÄRLEKSMUMS (30 st)

Baka även SILVIAKAKA och RYTTARKAKA

Botten

  • 300 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao

Glasyr : 60 g smör, 4 dl florsocker, 4 tsk vaniljsocker, 5 msk kokt kaffe och 3 msk kakao

Topping : Strössel

Gör så här

  1. Botten : Smält smöret.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner mjölken och smält smör.
  3. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda ner i smeten. Sikta gärna ner mjölblandningen.
  4. Grädda botten i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm. Mitt i ugnen 200° i 15-20 min. Kolla med provsticka att kakan är klar. Låt sedan svalna.
  5. Glasyr : Smält smör. Rör ihop med de övriga ingredienserna. Bred ut glasyr över botten. Strö på strössel. Låt glasyren stelna. Skär sedan i rutor.

Kärleksmums med strössel blir en kalaskaka

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Ett färgglatt strössel blir fint att toppa chokladrutorna med.

Jag brukar använda karamellströssel men ni kan använda precis vilket strössel ni önskar. Eller så toppar ni chokladrutorna med kokos om ni vill göra ”klassiska kärleksmums”

Mums mums, det är svårt att hålla sig från att smaka på kakorna när man fotar. Det är ju så gott! Lycka till alla ni som testar att baka denna färgglada kalaskakan. Stor kram från mig!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00