Philadelphiabullar

Hej ännu en gång idag. Kul att ses ♥ Idag har jag bakat världens godaste philadelphiabullar i långpanna. Detta är en av de godaste bullar jag vet och jag ville uppdatera receptet med nya bilder. Philadelphiabullar finns sedan tidigare här på bloggen.

Det som jag gillar bäst med dessa bullar är den suuuupergoda fyllningen och så klart att de är så lättbakade. Degen trycks ut i en djup plåt och sedan gör man små hål i degen med tex. ett finger, i varje hål klickar man sedan ut fyllning. Så många hål som man gör så många bullar blir det. Önskar ni kardemummasmak på bullarna så kan ni stöta ca 1 msk kardemummakärnor och tillsätta i degen.

PHILADELPHIABULLAR (20-30 st)

Baka även KANELBULLEMUFFINS och RIMBOBULLAR

Recept

5 dl mjölk

50 g jäst

150 g smör (rumsvarmt)

1 ägg

1 dl strösocker

0,5 tsk salt

ca 12 dl vetemjöl

Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker och 200 g naturell färskost

Gör så här

 1. Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt smör delat i bitar, ägg, strösocker och salt.
 2. Arbeta in vetemjöl, degen ska vara något kladdig. Tryck ut degen i en djup ugnsplåt 30×40 cm. Klä med pakplåtspapper om plåten kräver det. Eller smörj.
 3. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
 4. Mosa eller elvispa försiktigt ihop fyllningen.
 5. Gör gropar jämt fördelat i degen, antal gropar efter tycke. 20-30 st. Använd tex. ett mjölat finger.
 6. Klicka i fyllning i varje grop. Fyllningen kan sticka upp lite som ni ser på bilden nedan. Pensla sedan med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
 7. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg, ca 20 min

Världens godaste bullar i långpanna

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Jag tycker att det är smidigt att vispa ihop fyllningen med en elvisp men det går även bra att mosa ihop fyllningen med en gaffel.

Gör små hål i degen och klicka ut fyllning i varje hål. Det gör inget om fyllningen sticker upp lite, den kommer att sjunka ner i bullen under gräddningen. Pensla hela degen med ägg och strö på rikligt med pärlsocker.

Nedan ser ni hur fyllningen har sjunkt ner under gräddningen. Varje bulle ska ha en fördjupning med fyllning så skär upp bullarna efter de hål som ni gjorde i degen.

Alltså philadelphiabullar är så galet gott! Ni måste testa!

Bullarna går jättebra att frysa. Låt dem tina sakta i rumstemperatur så smakar de som nybakat igen. Lycka till alla ni som testar detta receptet. Tryck gärna på ♥ här under om ni gillar min blogg. Stor kram från mig!

2
107

Vännen kom tillbaka igen

Hej ♥ Kom ni ihåg den gulliga katten som höll mig sällskap tidigare i somras? Min lilla vän som var hos mig när jag mådde dåligt. Hon försvann i några veckor men igår kom hon tillbaka igen. Så gosig och fin är hon, jag tror ju i alla fall att det är en tjej.

Oscar tycker också om denna lilla katten och han är väldigt försiktig med henne, det har hänt innan att katter har rivit honom när han har klappat dem. Det har skrämt honom lite.

Det har ju gått några veckor sedan jag var inlagd på sjukhuset och jag kan faktiskt idag säga att jag mår mycket bättre. Hormontabletterna som jag äter 2 stycken per dag påverkar mig en del men de har gjort mig helt blödningsfri så jag tror att kroppen håller på att få upp mitt järnvärde igen. För er som inte vet så har jag under en längre tid kämpat med järnbristanemi.

Om två veckor ska jag tillbaka till sjukhuset. Då väntar en operation som förhoppningsvis kommer att få mig helt frisk igen. Jag ska inte operera bort livmodern utan det är ett annat ingrepp som ska göras som ett första försök. Fungerar inte det är nästa steg att operera bort livmodern, jag hoppas att jag ska slippa det.

Jag önskar er alla en fin dag, nu ska jag jobba vidare här i bloggen med ett recept som jag håller på att uppdatera med nya bilder. KRAM

2
21

Kärleksmums med strössel

Hej kompisar ♥ Ja men nu är det väl ändå dags att mina kärleksmums med strössel får komma in här på bloggen. Kameran är överfull med bilder så idag var jag tvungen att tömma den. Jag fotar varje dag.

Ni minns kanske när jag berättade att jag planerade att lägga in kärleksmums med strössel i ett eget inlägg.

Med kokos finns ju sedan tidigare här i receptarkivet. När man toppar kakor med strössel så tycker jag att det blir en riktig kalaskaka och då vill jag gärna att denna kakan kommer upp som förlag när ni söker på det. Ni vet väl om att det finns en sökruta på bloggen? Det är den som ser ut som ett förstoringsglas.

Strösselrutorna bakade jag samtidigt som kokosrutorna. Halva botten toppade jag med strössel och halva med kokos. Det är samma recept men denna varianten är ju lite mer kalasfin med färgglatt strössel.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

KÄRLEKSMUMS (30 st)

Baka även SILVIAKAKA och RYTTARKAKA

Botten

 • 300 g smör
 • 4 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 3 dl mjölk
 • 7,5 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 4 tsk vaniljsocker
 • 6 msk kakao

Glasyr : 60 g smör, 4 dl florsocker, 4 tsk vaniljsocker, 5 msk kokt kaffe och 3 msk kakao

Topping : Strössel

Gör så här

 1. Botten : Smält smöret.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner mjölken och smält smör.
 3. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda ner i smeten. Sikta gärna ner mjölblandningen.
 4. Grädda botten i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm. Mitt i ugnen 200° i 15-20 min. Kolla med provsticka att kakan är klar. Låt sedan svalna.
 5. Glasyr : Smält smör. Rör ihop med de övriga ingredienserna. Bred ut glasyr över botten. Strö på strössel. Låt glasyren stelna. Skär sedan i rutor.

Kärleksmums med strössel blir en kalaskaka

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Ett färgglatt strössel blir fint att toppa chokladrutorna med.

Jag brukar använda karamellströssel men ni kan använda precis vilket strössel ni önskar. Eller så toppar ni chokladrutorna med kokos om ni vill göra ”klassiska kärleksmums”

Mums mums, det är svårt att hålla sig från att smaka på kakorna när man fotar. Det är ju så gott! Lycka till alla ni som testar att baka denna färgglada kalaskakan. Stor kram från mig!

0
25