ANNONS
Integritet på Tailsweep

Philadelphiabullar

/

Hej ännu en gång idag. Kul att ses ♥ Idag har jag bakat världens godaste philadelphiabullar i långpanna. Detta är en av de godaste bullar jag vet och jag ville uppdatera receptet med nya bilder. Philadelphiabullar finns sedan tidigare här på bloggen.

Det som jag gillar bäst med dessa bullar är den suuuupergoda fyllningen och så klart att de är så lättbakade. Degen trycks ut i en djup plåt och sedan gör man små hål i degen med tex. ett finger, i varje hål klickar man sedan ut fyllning. Så många hål som man gör så många bullar blir det. Önskar ni kardemummasmak på bullarna så kan ni stöta ca 1 msk kardemummakärnor och tillsätta i degen.

PHILADELPHIABULLAR (20-30 st)

Baka även KANELBULLEMUFFINS och RIMBOBULLAR

Recept

5 dl mjölk

50 g jäst

150 g smör (rumsvarmt)

1 ägg

1 dl strösocker

0,5 tsk salt

ca 12 dl vetemjöl

Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker och 200 g naturell färskost

Gör så här

  1. Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt smör delat i bitar, ägg, strösocker och salt.
  2. Arbeta in vetemjöl, degen ska vara något kladdig. Tryck ut degen i en djup ugnsplåt 30×40 cm. Klä med pakplåtspapper om plåten kräver det. Eller smörj.
  3. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Mosa eller elvispa försiktigt ihop fyllningen.
  5. Gör gropar jämt fördelat i degen, antal gropar efter tycke. 20-30 st. Använd tex. ett mjölat finger.
  6. Klicka i fyllning i varje grop. Fyllningen kan sticka upp lite som ni ser på bilden nedan. Pensla sedan med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg, ca 20 min

Världens godaste bullar i långpanna

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Jag tycker att det är smidigt att vispa ihop fyllningen med en elvisp men det går även bra att mosa ihop fyllningen med en gaffel.

Gör små hål i degen och klicka ut fyllning i varje hål. Det gör inget om fyllningen sticker upp lite, den kommer att sjunka ner i bullen under gräddningen. Pensla hela degen med ägg och strö på rikligt med pärlsocker.

Nedan ser ni hur fyllningen har sjunkt ner under gräddningen. Varje bulle ska ha en fördjupning med fyllning så skär upp bullarna efter de hål som ni gjorde i degen.

Alltså philadelphiabullar är så galet gott! Ni måste testa!

Bullarna går jättebra att frysa. Låt dem tina sakta i rumstemperatur så smakar de som nybakat igen. Lycka till alla ni som testar detta receptet. Tryck gärna på ♥ här under om ni gillar min blogg. Stor kram från mig!

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00