ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brysselkex med choklad

/

Hej kompisar ♥ Kul att ses! Jamen alltså jag måste ju bara passa på att baka lite med barnen innan sommarlovet är slut. Här börjar skolorna på tisdag nästa vecka, det verkar vara en sen skolstart? Överallt på sociala medier ser jag att skolorna börjar denna veckan.

Idag bakade jag chokladbrysselkex med barnen. Det är rackans kladdigt men kakorna blir så fina! Jag brukar använda ganska lite mjöl i mina brysselkex för att få degen kladdig, då fäster pärlsockret så bra. Jag penslar inte kakorna med ägg utan ”kladdigheten” i degen räcker för att hålla fast sockret. Jag bakar alltid en liten sats för det är enklast att hantera. Denna kakan är inte lättbakad men den är kul att baka.

BRYSSELKEX MED CHOKLAD (ca 15 st)

Baka även LINGONRUTOR och KOLAFORMAR

Recept

  • 100 g kallt smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Rullas i : Pärlsocker

Gör så här

  1. Arbeta ihop alla ingredienser. Använd händerna, elvisp eller matberedare. Degen kommer att bli kladdig, det är det som gör att pärlsockret fastnar.
  2. Om degen blir väldigt kladdig, låt den stå lite i kylen. Rulla ut en längd Ø ca 5 cm. Rulla längden i pärlsocker. Lägg in i kylen så den går att skära. 30 min eller längre.
  3. Skär rullen i 1 cm tjocka skivor.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min.

Med kladdiga fingrar bakar du underbara brysselkex

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Efter att ni arbetat ihop degen så kan smöret ha mjuknat, då kan ni lägga in degen en stund i kylen eller frysen för att lättare kunna rulla ut en rulle.

Rullen behöver sedan ligga i kylen tills den går att skära. Kläm lite försiktigt på den för att se att den inte är för mjuk. Minst 30 minuter i kylen behöver den, gärna längre.

Brysselkex flyter inte ut så mycket under gräddningen så ni kan grädda hela satsen på en plåt. Använd bakplåtspapper om era plåtar kräver det.

Lycka till alla ni som bakar denna chokladkakan, ni kommer att bli kladdiga om händerna men det går ju att tvätta bort. KRAM ♥

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00