Där gick det i alla fall bra

Hej fina ni ♥ Ja nu har det ju varit mest elände om både min kropp och mitt mående så idag måste jag få berätta för er att jag fick okej för mina tänder hos tandläkaren. Så skönt.

Jag har varit på undersökning och jag var helt inställd på att jag hade hål, jag är så negativ nu så det var jag säker på. Jag hade redan funderat på hur många veckor efter operationen nästa vecka som jag skulle kunna orka med att laga mina tänder. Alltså känslan när tandläkaren säger att då ses vi på undersökning om ett år… den känslan var skön. Nu kan jag släppa det.

Idag ringde kvinnokliniken till mig, de ville ändra min tid så nu ska jag dit samma dag men tidigare, otroligt skönt tycker jag. Då hinner jag inte oroa mig lika länge och så slipper jag känna mig hungrig och törstig lika länge. Jag måste fasta innan operationen och endast dricka två glas vatten fram till 2 timmar innan operationstiden.

Jag vet att det jag skriver kan vara lite svårt att hänga med i, alla kanske inte har följt mig under hela denna resan så jag lovar att skriva ett eller två inlägg där jag berättar mer. Det kommer om några veckor när jag har allt bakom mig.

Nu önskar jag er alla en härlig kväll. KRAM

0
21

Max med Fanny och oro

Hej kompisar ♥ Jag försvann lite här från bloggen, det har varit förberedelser med samtal och planering inför min operation som ska genomföras nästa vecka. Jag är så orolig inför det jag ska genomgå pga. att jag inte kan erbjudas nedsövning, vilket är det vanligste vid ett sådant ingrepp. Endomterieablation.

Pga. pandemin är det låg prioritet på den operationen som jag ska få och jag kommer därför istället för nedsövning att få lugnande medel i ett dropp som jag själv ska styra över. Jag kommer alltså själv att avgöra hur mycket lugnande jag behöver genom att trycka på en knapp.

Jag är så tacksam för att jag har fått denna hjälpen som operationen kommer innebära för mig, om den lyckas. Alla blir inte hjälpta men jag tror mycket på att det kommer att fungera. Det är inte själva ingreppet som oroar mig utan det är just att jag inte kan få bli nedsövd.

Jag har förklarat hur orolig jag är för personalen på kvinnokliniken och jag har nu fått en lugnande tablett som jag ska ta innan jag åker till sjukhuset på operationsdagen. Jag hoppas verkligen att den kommer hjälpa mig så det kommer att gå att genomföra operationen.

Jag fick hämta tabletten på mottagningen och efter det åt jag och Fanny hamburgare på Max. Och glass. Det blev en mysig dag och jag fick lite annat att tänka på.

Kram från mig!

3
25

Enkel äppelkaka i långpanna

Hej kompisar, min fina kille Ludwig ville vara med på bloggen. Självklart fick han det, så roligt! Vi har bakat en äppelkaka i långpanna idag, det börjar ju bli äppeltider nu och då är det alltid trevligt att ha lite äppelrutor i frysen att plocka fram. Saftiga och goda äppelrutor som bakas smidigt i långpanna.

Även perfekt när man vill baka till många, skär upp kakan i önskat antal rutor. Den blir mycket saftig och god. Här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

ENKEL ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

 • 100 g smör
 • 4 ägg
 • 4 dl strösocker
 • 5,5 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 dl mjölk

Fyllning : ca 6 äpple + ca 0,5 dl kanel + ca 1 dl strösocker

Gör så här

 1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör (eller sikta) ner i äggblandningen. Rör ner mjölk. Rör ner smält smör.
 3. Häll ut smeten i en smord (och ev. bröad) djup långpanna 30×40 cm. Använd bakplåtspapper om ni vill.
 4. Skala och kärna ur äpple. Klyfta tunt. Blanda runt äppelklyftorna med kanel och strösocker.
 5. Tryck ner äpple jämt fördelat i smeten. Kanelblandningen som blir över strör ni över hela äppelkakan.
 6. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Låt sedan kallna. Skär i önskat antal rutor.

En äppelkaka som räcker till många

Här finns fler goda kakor – 35 recept på mjuka kakor

Att pudra florsocker på toppen av äppelrutorna blir både fint och gott. Rutorna bli mycket saftiga så ni kan pudra florsocker även på undersidan innan ni lägger upp dem på ett serveringsfat. Det gör det enkelt att fånga upp äppelkakan med tex. en tårtspade.

Saftigt och sååå gott! Vill ni inte skära upp äpple i tunna klyftor så går det lika bra att dela äpplet i bitar (tex. tärningar)

Alltså hur gulligt! När jag och Ludwig fotade äppelkakan så kom Oscar med sin mobil och började fota. Hahah jag är så glad att jag lyckades fånga detta på bild. Här ser ni framtidens matbloggare ♥

Lycka till alla ni som vill testa detta receptet. Nu hoppas jag att ni är många som trycker på ♥ här under så att jag kan visa Ludwig och Oscar det. KRAM

0
33