ANNONS
Integritet på Tailsweep

Banankaka i rutor

/

Tjoho hej kompisar ♥ Här kommer den äntligen! Världens godaste banankaka som också är världens enklaste att baka. Saftigare kaka får man leta efter. Länge.

Jag berättade ju att jag bakade banankakan igår, jag tänkte fota och lägga upp receptet igår också men jag hann inte. Istället fick kakan ligga i ett litet paket av bakplåtspapper. Jag gömde paketet under en bunke (annars skulle någon äta upp kakan) och idag fotade jag bilderna. Banankakan smakade som nybakat även dagen efter.

Mums mums vad gott! Banankaka är verkligen smaskigt tycker jag. Det är så onödigt att slänga bananer bara för att de har blivit lite bruna, det är så mycket bättre att baka av dem istället. Banan gör mjuka kakor saftiga och goda.

Jag övar ju på att vara både bakom och framför kameran och absolut svårast är det att vara framför kameran. Jag blir stel och har svårt för att slappna av men även om jag tycker att det är svårt så tycker jag att det är roligt. Nu har jag ju faktiskt fått till min andra bild där jag vågat visa tänderna (bilden längst upp)

Detta är ett topprecept och det hamnar självklart i min kategori EDITHS BÄSTA Denna banankakan bara MÅSTE ni testa att baka. Måste måste! Här mina vänner här kommer receptet :

BANANKAKA I RUTOR (12 st)

Baka även LÄTTBAKAD KAKA och TIGERKAKA

Recept

 • 100 g smör
 • 1 mogen banan
 • 2 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Smält smör.
 2. Mosa ihop banan och strösocker med en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör. Elvispa ihop smeten.
 3. Häll ut smeten i en pappersklädd (och ev smord) ugnsform ca 20×30 cm.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° tills genomgräddad (ca 20 min) Låt svalna och skär sedan i rutor.

Världens godaste banankaka är enkel att baka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Det blir extra fint och gott att pudra banankakan med florsocker.

En enda banan är allt som behövs för att baka 12 stycken saftiga och goda bananrutor. Ju mer prickig och mogen bananen är desto godare blir kakorna. Och dessutom går det väldigt lätt att mosa bananen när den är mogen så då blir det ju ännu mer lättbakat.

Mjuk och god och saftig. En riktig favoritkaka som går bra att frysa in.

Haha det är verkligen omöjligt att inte smaka lite. Tittar ni noga på bilden så ser ni att det saknas en kaka. Det är liksom inget florsocker i mitten på kakfatet… Hoppas inte resten av familjen kikar in här och ser att mamma tjuväter ;P

Smaskelismaskens och mums mums…

detta receptet ser ni en bild på den formen som jag gräddade bananrutorna i. Den är i storleken 20×30 cm.

Lycka till med bakandet och jag önskar er alla en riktigt härlig helg. Kram från mig!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00