Kardemummarutor

Hej vänner ♥ Jag har varit på operation och kommer att berätta mer om det så fort jag orkar och kan. Ni kan läsa vad jag varit med om på INSTAGRAM så länge om ni vill.

Innan operationen bakade jag väääärldens godaste kardemummakaka med världens godaste topping. En NI-MÅSTE-TESTA-ATT-BAKA kaka. Verkligen måste för den är så god!

Jag har efter operationen varit ganska utslagen här hemma, jag har haft mycket ont. Så idag tog jag hjälp av Oscar för att fota lite bilder på kardemummakakan. Ett recept utan bilder är ju inte så roligt så det var kul att Oscar ville hjälpa till.

Han var både bakom och framför kameran. Många fina bilder blev det och här kommer receptet :

KARDEMUMMARUTOR (12 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Smet

 • 1 msk kardemummakärnor
 • 150 g smör
 • 3 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 4 dl vetemjöl
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 3/4 dl mjölk

Topping : 75 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Mortla kardemumma grovt. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner kardemumma. Rör sist ner mjölk och smält smör.
 3. Häll smeten i en pappersklädd (och ev. smord) ugnsform ca 30×20 cm. Elvispa ihop toppingen. Sprid ut över smeten.
 4. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min (kolla med provsticka) Skär upp rutor. Ät gärna kardemummakakan nybakad med ett glas kall mjölk.

Baka världens godaste kardemummakaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Här ser ni hur vi har fördelat ut topping över kaksmeten. Nu ska kakan hoppa in i ugnen tills den är genomgräddad.

Oscar fixar med kameran. Med mobilen och ett kamerastativ går det enkelt att fota.

Han tog många bilder, fixade och fotade och fixade igen och plötsligt dök mamma upp i bilden ;D

Nybakade kardemummarutor med mjölk, det finns inget godare. Särskilt gott nu när hösten närmar sig. Självklart går det bra att frysa in kardemummakakan om ni vill. Låt kallna helt innan ni fryser in och låt sedan tina i rumstemperatur.

Smaskigt smaskigt…

Han var så go och glad idag när han fick göra så mycket med bilderna själv, när allt var klart fikade vi. Lycka till med denna suuuupergoda kakan. KRAM

4
34

Frysa in chokladbollar

Hej kompisar ♥ Idag kikar Oscar in här med ett tips till er. Vanliga enkla chokladbollar går jättebra att frysa in. Har ni inte testat det så testa, det är perfekt att ha ett gäng chokladbollar i frysen som man kan plocka fram när man ska på picknick eller vill bjuda kompisar på fika.

Frusna chokladbollar tinar ganska snabbt i rumstemperatur, exakt hur lång tid det tar beror på storleken på chokladbollarna. Små bollar tinar fort och lite större tar lite längre tid. Gör dem ganska små om ni vet att ni kommer att frysa in dem.

Bollarna på bilden hittar ni här – KLASSISKA CHOKLADBOLLAR

Fler chokladbollsrecept finns här – 11 recept på chokladbollar

Trevlig kväll!

0
16

Banankaka i rutor

Tjoho hej kompisar ♥ Här kommer den äntligen! Världens godaste banankaka som också är världens enklaste att baka. Saftigare kaka får man leta efter. Länge.

Jag berättade ju att jag bakade banankakan igår, jag tänkte fota och lägga upp receptet igår också men jag hann inte. Istället fick kakan ligga i ett litet paket av bakplåtspapper. Jag gömde paketet under en bunke (annars skulle någon äta upp kakan) och idag fotade jag bilderna. Banankakan smakade som nybakat även dagen efter.

Mums mums vad gott! Banankaka är verkligen smaskigt tycker jag. Det är så onödigt att slänga bananer bara för att de har blivit lite bruna, det är så mycket bättre att baka av dem istället. Banan gör mjuka kakor saftiga och goda.

Jag övar ju på att vara både bakom och framför kameran och absolut svårast är det att vara framför kameran. Jag blir stel och har svårt för att slappna av men även om jag tycker att det är svårt så tycker jag att det är roligt. Nu har jag ju faktiskt fått till min andra bild där jag vågat visa tänderna (bilden längst upp)

Detta är ett topprecept och det hamnar självklart i min kategori EDITHS BÄSTA Denna banankakan bara MÅSTE ni testa att baka. Måste måste! Här mina vänner här kommer receptet :

BANANKAKA I RUTOR (12 st)

Baka även LÄTTBAKAD KAKA och TIGERKAKA

Recept

 • 100 g smör
 • 1 mogen banan
 • 2 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Smält smör.
 2. Mosa ihop banan och strösocker med en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör. Elvispa ihop smeten.
 3. Häll ut smeten i en pappersklädd (och ev smord) ugnsform ca 20×30 cm.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° tills genomgräddad (ca 20 min) Låt svalna och skär sedan i rutor.

Världens godaste banankaka är enkel att baka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Det blir extra fint och gott att pudra banankakan med florsocker.

En enda banan är allt som behövs för att baka 12 stycken saftiga och goda bananrutor. Ju mer prickig och mogen bananen är desto godare blir kakorna. Och dessutom går det väldigt lätt att mosa bananen när den är mogen så då blir det ju ännu mer lättbakat.

Mjuk och god och saftig. En riktig favoritkaka som går bra att frysa in.

Haha det är verkligen omöjligt att inte smaka lite. Tittar ni noga på bilden så ser ni att det saknas en kaka. Det är liksom inget florsocker i mitten på kakfatet… Hoppas inte resten av familjen kikar in här och ser att mamma tjuväter ;P

Smaskelismaskens och mums mums…

detta receptet ser ni en bild på den formen som jag gräddade bananrutorna i. Den är i storleken 20×30 cm.

Lycka till med bakandet och jag önskar er alla en riktigt härlig helg. Kram från mig!

0
39