Kardemummarutor
Hej vänner ♥ Jag har varit på operation och kommer att berätta mer om det så fort jag orkar och kan. Ni kan läsa vad jag varit med om på INSTAGRAM så länge om ni vill.
Innan operationen bakade jag väääärldens godaste kardemummakaka med världens godaste topping. En NI-MÅSTE-TESTA-ATT-BAKA kaka. Verkligen måste för den är så god!
Jag har efter operationen varit ganska utslagen här hemma, jag har haft mycket ont. Så idag tog jag hjälp av Oscar för att fota lite bilder på kardemummakakan. Ett recept utan bilder är ju inte så roligt så det var kul att Oscar ville hjälpa till.
Han var både bakom och framför kameran. Många fina bilder blev det och här kommer receptet :
KARDEMUMMARUTOR (12 st)
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Smet
- 1 msk kardemummakärnor
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl mjölk
Topping : 75 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Mortla kardemumma grovt. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner kardemumma. Rör sist ner mjölk och smält smör.
- Häll smeten i en pappersklädd (och ev. smord) ugnsform ca 30×20 cm. Elvispa ihop toppingen. Sprid ut över smeten.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min (kolla med provsticka) Skär upp rutor. Ät gärna kardemummakakan nybakad med ett glas kall mjölk.
Baka världens godaste kardemummakaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Här ser ni hur vi har fördelat ut topping över kaksmeten. Nu ska kakan hoppa in i ugnen tills den är genomgräddad.
Oscar fixar med kameran. Med mobilen och ett kamerastativ går det enkelt att fota.
Han tog många bilder, fixade och fotade och fixade igen och plötsligt dök mamma upp i bilden ;D
Nybakade kardemummarutor med mjölk, det finns inget godare. Särskilt gott nu när hösten närmar sig. Självklart går det bra att frysa in kardemummakakan om ni vill. Låt kallna helt innan ni fryser in och låt sedan tina i rumstemperatur.
Smaskigt smaskigt…
Han var så go och glad idag när han fick göra så mycket med bilderna själv, när allt var klart fikade vi. Lycka till med denna suuuupergoda kakan. KRAM