ANNONS

Kardemummarutor

/
kardemummakakans kardemummarutor

Hej vänner ♥ Jag har varit på operation och kommer att berätta mer om det så fort jag orkar och kan. Ni kan läsa vad jag varit med om på INSTAGRAM så länge om ni vill.

Innan operationen bakade jag väääärldens godaste kardemummakaka med världens godaste topping. En NI-MÅSTE-TESTA-ATT-BAKA kaka. Verkligen måste för den är så god!

rutorna med kardemumma

Jag har efter operationen varit ganska utslagen här hemma, jag har haft mycket ont. Så idag tog jag hjälp av Oscar för att fota lite bilder på kardemummakakan. Ett recept utan bilder är ju inte så roligt så det var kul att Oscar ville hjälpa till.

kakan kardemummarutor kardemummakaka

Han var både bakom och framför kameran. Många fina bilder blev det och här kommer receptet :

kardemummasmak

KARDEMUMMARUTOR (12 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Smet

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl mjölk

Topping : 75 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mortla kardemumma grovt. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner kardemumma. Rör sist ner mjölk och smält smör.
  3. Häll smeten i en pappersklädd (och ev. smord) ugnsform ca 30×20 cm. Elvispa ihop toppingen. Sprid ut över smeten.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min (kolla med provsticka) Skär upp rutor. Ät gärna kardemummakakan nybakad med ett glas kall mjölk.

Baka världens godaste kardemummakaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

topping på en mjuk kaka

Här ser ni hur vi har fördelat ut topping över kaksmeten. Nu ska kakan hoppa in i ugnen tills den är genomgräddad.

kamera stativ

Oscar fixar med kameran. Med mobilen och ett kamerastativ går det enkelt att fota.

kamerastativ

Han tog många bilder, fixade och fotade och fixade igen och plötsligt dök mamma upp i bilden ;D

edith kardemummakaka madame

Nybakade kardemummarutor med mjölk, det finns inget godare. Särskilt gott nu när hösten närmar sig. Självklart går det bra att frysa in kardemummakakan om ni vill. Låt kallna helt innan ni fryser in och låt sedan tina i rumstemperatur.

kardemummakakan rutorna
rutorna kardemummakaka

Smaskigt smaskigt…

kardemumma rutor kakan

Han var så go och glad idag när han fick göra så mycket med bilderna själv, när allt var klart fikade vi. Lycka till med denna suuuupergoda kakan. KRAM

kardemummasmaken
kardemummarutorna ediths bloggen
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00