Mjölkchokladkladdkaka
Hej vänner ♥ Alltså mums vad god denna kladdkakan med mjölkchoklad blev. Nu när Fredrik cyklar vätternrundan och kommer att vara borta hela helgen så passar vi här hemma på att ha det lite extra festligt. Filmmys och kladdigaste kladdkakan blev det igår.
Jag har använt marabou mjölkchoklad i smeten men självklart kan ni använda vilken ljus choklad som helst. Ta eran favorit.
Hur kladdig mjölkchokladkladdkakan (vilket lååångt ord…) blir beror på hur länge den får stelna i kylen och hur länge ni gräddar den i ugnen. 175° tills kanterna stelnat och mitten är inte helt lös men krämig och dallrig om ni skakar på formen. I slutet av gräddningen kan ni öppna ugnsluckan flera gånger och kolla hur kladdkakan ser ut.
MJÖLKCHOKLADKLADDKAKA
Baka även DAIMKAKOR och MJÖLKCHOKLADSNITTAR
Recept
- 200 g mjölkchoklad (tex. marabou)
- 125 g smör
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Gör så här
- Hacka mjölkchoklad i småbitar. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner den hackade mjölkchokladen i smöret. Rör tills du har en slät chokladblandning.
- Elvispa ägg och strösocker i ca 30 sekunder. Rör snabbt ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner chokladblandningen.
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° tills kladdkakan har stelnat på kanterna och är mycket kladdig i mitten. Ca 12-14 min. Låt stelna i kylen tills önskad konsistens.
Filmmys med kladdigaste kladdkakan
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor
För att chokladen ska smälta snabbt i smöret så hackar jag den i små bitar, då går det väldigt enkelt att röra ihop allt till en slät chokladblandning.
Jag har använt marabou mjölkchoklad i smeten. Ni kan använda precis vilken choklad ni än önskar, använd eran favorit.
Så här ser kladdkakan ut efter några timmar i kylen. Jag pudrar florsocker även på baksidan av kladdkakan för att den inte ska fastna på uppläggningsfatet, då går det lätt att skära fina bitar. Florsocker på undersidan och ovansidan.
Vispad grädde och hallon är gott till 😛 Vill ni ha kladdkakan mindre rinnig så kan ni låta den stå i kylen en längre tid efter gräddningen. Då blir den krämig och också väldigt god! Baka den gärna dagen innan servering.
Lycka till med denna kladdkakan och tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM