ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Mjölkchokladfluff

/
98D33B23-D236-4DF0-BA1D-BA044033C1F1

Hej kompisar ♥ Jag köpte 2 marabou mjölkchoklad när jag skulle baka mjölkchokladkladdkakan. Det var erbjudande i matbutiken 2 chokladkakor för ett kampanjpris. En chokladkaka gick åt till kladdkakan och en fick jag över. Det är livsfarligt för mig att ha en chokladkaka i gömmorna för jag kan ju inte hålla fingrarna borta.

Min topp hittar ni på Lindex HÄR

chokladfluff tårtfyllning

Istället för att spara chokladen så passade jag på att göra en mjölkchokladfluff som jag kunde blogga om, jag har tänkt länge att jag skulle lägga in receptet på chokladfluff här på bloggen. Det är toppen med fluff man kan ha det till fyllning i tårtor, dekorera muffins med och servera till kladdkakor. Mjölkchokladfluff är som vispad grädde med chokladsmak, allt som man vill ha chokladgrädde till kan man använda chokladfluff till. Även som en liten dessert, det blir som en lös mousse.

chokladfluff tårtfyllningen

MJÖLKCHOKLADFLUFF

Gör även en CHOKLADMOUSSE MED KAKAO

Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad (tex. marabou)

Gör så här

  1. Värm grädden riktigt hett i en kasrull (får ej kokas)
  2. Rör ner mjölkchoklad hackad i småbitar. När chokladkrämen är slät är det klart.
  3. Låt svalna i kylskåpet i 5 timmar eller längre.
  4. Vispa upp den kalla chokladblandningen till önskad konsistens. Precis som när ni vispar vanlig grädde. Servera som dessert eller använd tex. som fyllning i tårtor.

Fluff kan bli en liten dessert

Hitta snabbt utan bilder –  Lista med desserteroch en Lista med söta pajer och tårtor

marabou chokladfluff

Här ser ni chokladblandningen när den har stått i kylskåpet under natten. Minst 5 timmar i kylen ska den stå men gärna längre.

Elvispen hittar ni på Cervera HÄR

tårtfyllning mjölkchokladen
tårtfyllning chokladfluff

Visp visp så är mjölkchokladfluffen fluffig och fin. Precis som ni vispar vanlig grädde vispar ni fluff. Det är ju som smaksatt grädde. Konsistens efter tycke.

chokladfluff mjölkchoklad
mjölkchoklad fluff

Om ni vill bjuda på en enkel och supersmidig dessert så är chokladfluff perfekt! Toppa med lite bär som jag och barnen gjorde. Många använder fluff som tårtfyllning men man kan ha det till precis vad som helst och om man vill kan man använda en smaksatt choklad, mintchoklad till exempel är supergott.

Lycka till och tryck gärna på ♥ här under om ni gillar detta receptet. KRAM

mjölkchokladfluff recept
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00