ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mördegskakor med kokoskola

/

Tjoho hej kompisar med ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA. Åh vad jag älskar att få stoppa in nya recept i den kategorin, det är min allra bästa kategori som jag fyller med de allra bästa recepten!

Denna gången har jag bakat en mördegskaka och toppat den med en underbar kokoskola.

Mmmm… segt och gott med kola. Mördegskakor är ju som småkakor, alltså inte en mjuk kaka. Detta är godare är gott. Det är godast! Ni mååååste testa ♥ ♥ ♥ Här kommer receptet :

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

MÖRDEGSKAKOR MED KOKOSKOLA (12-15 st)

Baka även en CITRONKAKA MED MÖRDEG

Mördeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Kokoskola : 2 dl strösocker, 1 dl ljus sirap, 0,5 dl vispgrädde, 100 g smör och 1 msk vetemjöl + 4 dl kokos

Gör så här

  1. Mördeg : Elvispa ihop alla ingredienserna (eller nyp ihop med fingertopparna) Tryck ut degen i en bakpapperklädd form ca 30×20 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min.
  3. Kokoskola : Värm ihop allt utom kokos. Rör runt och värm tills det börjar bubbla. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner kokos.
  4. Bred ut kokoskola på den gräddade mördegsbotten. Grädda igen mitt i ugnen 200° i ca 12 min. Låt kallna. Skär i rutor.

Mördegskakor med kokoskola är godast

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Min mördegskaka med kokoskola har fått stor spridning på Instagram. Nedan länkar jag även till 5 andra recept som är populära från min Instagramsida.

  1. HAVRERUTOR I LÅNGPANNA
  2. SAFFRANSKAKA MED HAVRETOSCA
  3. PIZZASALLAD
  4. GRÖTBULLAR
  5. VARM SMÖRGÅSTÅRTA PÅ HÖNÖKAKA

Elvispa ihop mördegen tills det blir tjocka smulor. Tryck sedan ihop smulorna till en degboll. Tryck ut degen i botten på en form. Formen som jag bakade kakan i ser ni HÄR

Kolan går snabbt och enkelt att koka ihop när mördegen gräddas i ugnen. Koka tills det börjar bubbla.

En påse med 200 g kokos innehåller mer än 4 dl så står ni i mataffären och funderar på hur mycket kokos ni ska köpa, en påse räcker och blir över.

Härliga mördegsrutor med kola på toppen. Vänta tills kolan stelnat innan ni skär upp kakan.

Så gott! Jag är så glad över detta receptet som jag började klura på när jag hade lagt mig igår kväll, det är typiskt mig. När kvällen kommer har jag huvudet fullt med idéer som jag vill testa.

Nomnom… denna kakan ska vi bjuda på födelsedagskalaset imorgon. Hoppas att gästerna kommer tycka om den. Jag älskar den 😛

Lycka till alla ni som testar att baka denna kakan. Tycker ni om detta receptet så blir jag glad om ni trycker på ♥ här under. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00