ANNONS

Mördegskakor med kokoskola

/
kola kokos kaka

Tjoho hej kompisar med ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA. Åh vad jag älskar att få stoppa in nya recept i den kategorin, det är min allra bästa kategori som jag fyller med de allra bästa recepten!

Denna gången har jag bakat en mördegskaka och toppat den med en underbar kokoskola. Mmmm… segt och gott med kola. Mördegskakor är ju som småkakor, alltså inte en mjuk kaka. Detta är godare är gott. Det är godast! Ni mååååste testa ♥ ♥ ♥ Här kommer receptet :

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

kokoskaka mördeg

MÖRDEGSKAKOR MED KOKOSKOLA (12-15 st)

Baka även en CITRONKAKA MED MÖRDEG

Mördeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Kokoskola : 2 dl strösocker, 1 dl ljus sirap, 0,5 dl vispgrädde, 100 g smör och 1 msk vetemjöl + 4 dl kokos

Gör så här

  1. Mördeg : Elvispa ihop alla ingredienserna (eller nyp ihop med fingertopparna) Tryck ut degen i en bakpapperklädd form ca 30×20 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min.
  3. Kokoskola : Värm ihop allt utom kokos. Rör runt och värm tills det börjar bubbla. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner kokos.
  4. Bred ut kokoskola på den gräddade mördegsbotten. Grädda igen mitt i ugnen 200° i ca 12 min. Låt kallna. Skär i rutor.

Mördegskakor med kokoskola är godast

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

småkakor kola

Elvispa ihop mördegen tills det blir tjocka smulor. Tryck sedan ihop smulorna till en degboll. Tryck ut degen i botten på en form. Formen som jag bakade kakan i ser ni HÄR

kokoskola kaka

Kolan går snabbt och enkelt att koka ihop när mördegen gräddas i ugnen. Koka tills det börjar bubbla.

kokoskolan

En påse med 200 g kokos innehåller mer än 4 dl så står ni i mataffären och funderar på hur mycket kokos ni ska köpa, en påse räcker och blir över.

mördegskakor kola kokos
kolasmet kokoskaka

Härliga mördegsrutor med kola på toppen. Vänta tills kolan stelnat innan ni skär upp kakan.

kokoskakor kolan

Så gott! Jag är så glad över detta receptet som jag började klura på när jag hade lagt mig igår kväll, det är typiskt mig. När kvällen kommer har jag huvudet fullt med idéer som jag vill testa.

kokos kolan kaka

Nomnom… denna kakan ska vi bjuda på födelsedagskalaset imorgon. Hoppas att gästerna kommer tycka om den. Jag älskar den 😛

kolakokos kaka

Lycka till alla ni som testar att baka denna kakan. Tycker ni om detta receptet så blir jag glad om ni trycker på ♥ här under. KRAM

mördegskakor edith kola
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00