ANNONS

Chokladkaka med glasyr

/
kakor barnkalas kakao

Hej kompisar, men alltså nu är jag så där galet nöjd igen! Här kommer ännu ett recept i kategorin EDITHS BÄSTA. Vi ska ha kalas idag och jag passade på att baka den saftigaste kalaskakan i hela världen. Nomnom det var nästan så att jag hade lust att gömma mig i garderoben och äta upp hela kakan… så god är den!

saftigaste chokladkakan glasyren

Det är en mjuk chokladkaka som jag toppar med glasyr och strössel. Vill ni inte göra denna kakan till en kalaskaka så kan ni toppa den med endast glasyr, det blir också fint och gott. Chokladkakan är en rör-ihop-kaka. Ni ska alltså inte vispa smeten. Här kommer receptet :

strössel barnkalas kakao

CHOKLADKAKA MED GLASYR

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 2 ägg

Glasyr : 2 dl florsocker + 1 skvätt vatten

Topping : Strössel (valfritt)

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Rör ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner smält smör och vatten. Rör sist ner ägg.
  3. Häll smeten i en smord (och ev. bröad) springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Testa med provsticka att kakan är färdiggräddad. Låt sedan kakan kallna helt.
  5. Rör försiktigt ner lite vatten i 2 dl florsocker. Tillsätt en liten mängd vatten tills du tycker att glasyren har lagom konsistens. Blir glasyren för lös tillsätter du mer florsocker.
  6. Bred ut glasyr på den kalla chokladkakan. Strö på strössel om så önskas.

En saftig rör ihop chokladkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

rör ihop chokladkakor

Ja detta är ju en ”rör ihop kaka” som inte ska vispas med elvisp. Ni ska röra ihop hela smeten med en slev.

Efter ni har smält smöret kan ni använda samma kastrull för att hetta upp vattnet. Att det är lite smörrester kvar i kastrullen gör inget. Hetta upp en större mängd vatten och ta sedan med ett decilitermått upp 1,5 dl hett vatten som det ska vara i denna kakan. Då går det smidigt.

chokladkakor med glasyr

Glasyren kan lätt bli för lös om ni tillsätter för mycket vatten, tillsätt därför en mycket liten mängd vatten i omgångar. Lite vatten, rör, lite vatten, rör, lite vatten, rör… så håller ni på tills glasyren är lagom tjock.

Lycka till med denna supergoda kakan och tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

strösselkaka choklad mjuk
saftig kaka chokladsmak
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00