ANNONS

Världens godaste tårta

/
godaste-tartan-gradden

Hej kompisar ♥ Igår hade vi ju kalas och jag bakade världens godaste chokladkaka och jag gjorde även världens godaste tårta med världens godaste ägg och smörkräm. Alltså mums!! Finns det något godare än tårta med ägg och smörkräm. Jag älskar det!

Det blev en bit tårta över så idag passade jag på att fota den så att jag kunde tipsa er här på bloggen. Jag tänker mycket på er och det känns alltid kul att kunna ge er bra tips.

tårta barnkalas

Det blev ett ”K” i Oscars namn, han stavar ju med C men det gjorde ju inget, tårtan var lika god ändå. Vi tände aldrig ljusen för då måste de ju blåsas ut och det kändes lite onödigt att blåsa på tårtan med tanke på Corona. Oscar fick istället siffran 4 på sin tårtbit, det ljuset tände vi och sjöng för honom.

smorkram-tartfyllning-godaste-tarta

Ja, hur gjorde jag då denna tårtan. Jag kommer inte att skriva ett vanligt recept, utan mer en enkel beskrivning.

absolut godaste tårtan

Jag använde en köpt tårtbotten. Det är smidigt och blir jättegott. Dagen innan servering så gjorde jag lager 1 och lager 2.

Lager 1: Jag blandade ca 2,5 dl vispad grädde med drottningssylt, jag rörde ner sylt tills jag tyckte att det smakade bra. Inget särskilt mått utan smaka smaka… och så använde jag en fin sylt med mycket bär och mycket smak. Vill ni inte använda drottningssylt så går det lika bra med hallonsylt eller blåbärssylt eller eran favoritsylt.

Lager 2: Jag blandade ca 2,5 dl vispad grädde med 1 skivad banan. Det går lika bra att mosa bananen och blanda med grädden om man hellre vill.

När jag hade fördelat ut de två lagerna på tårtbottnarna så plastade jag in tårtan och lät den stå i kylen under natten. Då blir den saftig och god. Ni ska aldrig lägga ihop tårtan precis innan servering, det blir torrt.

världens tårta godaste fyllning

På kvällen gjorde jag även en ägg och smörkräm. Den fick svalna helt i rumstemperatur och sedan ställde jag in den i kylen under natten.

Innan servering : 

Jag spacklade kanterna med vispad grädde (mängd efter tycke) och täckte hela ovansidan av tårtan med ägg och smörkräm. Och extra festligt blev det med strössel på toppen.

Recept – Ägg och smörkräm

ägg och smörkräm världens tårta

Gästerna sa vid första tuggan, vilken god tårta! Det känns alltid roligt. Hoppa att ni blir sugna på att testa denna enkla men väääldigt goda tårtan som jag gör av en köpt tårtbotten. Jag blir jätteglad om ni trycker på ♥ här under om ni tycker att tårtan ser god ut. KRAM

tårta godaste världens recept
  • RECEPTSAMLING
  • FACEBOOK & INSTAGRAM
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00