ANNONS

Tekakor med vetemjöl

/
recept brödrecept jäsdeg

Hej vänner ♥ Idag har Oscar och jag bakat tekakor, det var dags att fylla upp frysen med bröd och så ville jag ”bli kompis” med nya ugnen. Det tar lite tid att vänja sig vid en ny ugn tycker jag. Nya plåtar med annat mått och temperaturen i ugnen kan skilja sig lite mellan olika ugnar. Tänk alltid på det när ni följer ett recept, inte bara mina recept utan alla recept. Man får hålla lite kolla på det man gräddar.

bilder bröd tekakor brödrecept

Nu finns det fall av Corona på förskolan så denna veckan är Oscar hemma istället, han tycker att det är roligt att baka och han vill gärna vara med på bilderna. Ett helt lass med tekakor bakade vi. Fluffiga, saftiga och goda blev dem. Vi använde få ingredienser som ofta finns hemma. Här kommer receptet på tekakorna :

stor sats tekakor

TEKAKOR MED VETEMJÖL (16 st)

Baka även tekakor med kruskakli och morötter

Recept

  • 0,75 dl rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm rapsolja och vatten till fingervamt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
  2. Tillsätt strösocker och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 20 min.
  4. Arbeta ut 16 bullar. Lägg bullarna på två ugnsplåtar. Tryck till bullarna med handen så att de blir platta som tekakor. Nagga (se bild nedan)
  5. Låt tekakorna jäsa på plåtarna under bakduk i 30 min.
  6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Fluffiga, saftiga och goda tekakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

jästa degbullarna
gaffel nagga brödet

Arbeta ut bullar och lägg ut dem på två plåtar. Tryck till bullarna med handflatan och nagga sedan. Grädda tekakorna i ugnen tills fin färg.

bröd i ugn

Här ser ni hur tekakorna gräddas i ugnen. Hög temperatur och kort gräddningstid, då blir de perfekta!

vardagsbröd

Oscar var go och glad som alltid, när vi hade fotat klart så smakade vi på våra fina tekakor.

galler bröd
brödgaller
många tekakor

Vi gjorde dubbel sats eftersom vi ville frysa in bröden. Det är viktigt att tekakorna får kallna helt innan de packas i påsar annars bildas det is på bröden när de ligger i frysen. Och det vill man ju inte.

brödrecepten recepten blogg edith

Smaskelismaskens! Oscar var så nöjd efter vårat brödbak ♥ Hoppas att ni är många som vill testa detta enkla receptet på tekakor. Tryck gärna på hjärtat här under om ni tycker om receptet. KRAM

saftigaste tekakorna brödet
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00