Bananrutor med glasyr

Hej i mörkret! Här är det grått ute idag och på morgonen regnade det rejält. Det är så svårt att fota bra bilder då men jag gjorde ett försök i alla fall.

Vi hade mogna bananer hemma och av det brukar jag baka banankaka i rutor så det gjorde jag idag. Ni har ju fått detta receptet på banankaka av mig innan men det jag vill tipsa om idag är att ni enkelt kan göra banankakan extra festlig med glasyr och strössel på toppen. Chokladglasyr är väldigt gott till banankaka.

BANANRUTOR MED GLASYR (12 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

 • 100 g smör
 • 1 mogen banan
 • 2 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Chokladglasyr : 50 g smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 1 msk vatten.

Topping : Strössel eller kokos

Gör så här

 1. Smält smör.
 2. Mosa ihop banan och strösocker med en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör. Vispa med elvisp ihop smeten.
 3. Fördela ut smeten i en pappersklädd (och ev smord) ugnsform ca 20×30 cm.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° tills kakan är genomgräddad (ca 20 min) Låt kallna.
 5. Smält smöret till glasyren. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna. Bred ut glasyr över banankakan. Toppa med strössel eller kokos. Låt glasyren stelna. Skär sedan i rutor.

Saftiga och goda bananrutor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Mums mums så saftiga och goda bananrutor och festliga blir de med glasyr och strössel på toppen (har ni inte strössel eller kokos hemma så blir kakan god med endast glasyr)

Detta är en perfekt kaka till barnkalas. Hoppas att ni blir sugna på att testa. Tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

2
29

Tekakor med vetemjöl

Hej vänner ♥ Idag har Oscar och jag bakat tekakor, det var dags att fylla upp frysen med bröd och så ville jag ”bli kompis” med nya ugnen. Det tar lite tid att vänja sig vid en ny ugn tycker jag. Nya plåtar med annat mått och temperaturen i ugnen kan skilja sig lite mellan olika ugnar. Tänk alltid på det när ni följer ett recept, inte bara mina recept utan alla recept. Man får hålla lite kolla på det man gräddar.

Nu finns det fall av Corona på förskolan så denna veckan är Oscar hemma istället, han tycker att det är roligt att baka och han vill gärna vara med på bilderna. Ett helt lass med tekakor bakade vi. Fluffiga, saftiga och goda blev dem. Vi använde få ingredienser som ofta finns hemma. Här kommer receptet på tekakorna :

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

TEKAKOR MED VETEMJÖL (16 st)

Baka även tekakor med kruskakli och morötter

Recept

 • 0,75 dl rapsolja
 • 5 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 1 msk strösocker
 • 2 tsk salt
 • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Värm rapsolja och vatten till fingervamt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
 2. Tillsätt strösocker och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 20 min.
 4. Arbeta ut 16 bullar. Lägg bullarna på två ugnsplåtar. Tryck till bullarna med handen så att de blir platta som tekakor. Nagga (se bild nedan)
 5. Låt tekakorna jäsa på plåtarna under bakduk i 30 min.
 6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Fluffiga, saftiga och goda tekakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Arbeta ut bullar och lägg ut dem på två plåtar. Tryck till bullarna med handflatan och nagga sedan. Grädda tekakorna i ugnen tills fin färg.

Här ser ni hur tekakorna gräddas i ugnen. Hög temperatur och kort gräddningstid, då blir de perfekta!

Oscar var go och glad som alltid, när vi hade fotat klart så smakade vi på våra fina tekakor.

Vi gjorde dubbel sats eftersom vi ville frysa in bröden. Det är viktigt att tekakorna får kallna helt innan de packas i påsar annars bildas det is på bröden när de ligger i frysen. Och det vill man ju inte.

Smaskelismaskens! Oscar var så nöjd efter vårat brödbak ♥ Hoppas att ni är många som vill testa detta enkla receptet på tekakor. Tryck gärna på hjärtat här under om ni tycker om receptet. KRAM

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

4
112

Världens godaste tårta

Hej kompisar ♥ Igår hade vi ju kalas och jag bakade världens godaste chokladkaka och jag gjorde även världens godaste tårta med världens godaste ägg och smörkräm. Alltså mums!! Finns det något godare än tårta med ägg och smörkräm. Jag älskar det!

Det blev en bit tårta över så idag passade jag på att fota den så att jag kunde tipsa er här på bloggen. Jag tänker mycket på er och det känns alltid kul att kunna ge er bra tips.

Det blev ett ”K” i Oscars namn, han stavar ju med C men det gjorde ju inget, tårtan var lika god ändå. Vi tände aldrig ljusen för då måste de ju blåsas ut och det kändes lite onödigt att blåsa på tårtan med tanke på Corona. Oscar fick istället siffran 4 på sin tårtbit, det ljuset tände vi och sjöng för honom.

Ja, hur gjorde jag då denna tårtan. Jag kommer inte att skriva ett vanligt recept, utan mer en enkel beskrivning.

Jag använde en köpt tårtbotten. Det är smidigt och blir jättegott. Dagen innan servering så gjorde jag lager 1 och lager 2.

Lager 1: Jag blandade ca 2,5 dl vispad grädde med drottningssylt, jag rörde ner sylt tills jag tyckte att det smakade bra. Inget särskilt mått utan smaka smaka… och så använde jag en fin sylt med mycket bär och mycket smak. Vill ni inte använda drottningssylt så går det lika bra med hallonsylt eller blåbärssylt eller eran favoritsylt.

Lager 2: Jag blandade ca 2,5 dl vispad grädde med 1 skivad banan. Det går lika bra att mosa bananen och blanda med grädden om man hellre vill.

När jag hade fördelat ut de två lagerna på tårtbottnarna så plastade jag in tårtan och lät den stå i kylen under natten. Då blir den saftig och god. Ni ska aldrig lägga ihop tårtan precis innan servering, det blir torrt.

På kvällen gjorde jag även en ägg och smörkräm. Den fick svalna helt i rumstemperatur och sedan ställde jag in den i kylen under natten.

Innan servering : 

Jag spacklade kanterna med vispad grädde (mängd efter tycke) och täckte hela ovansidan av tårtan med ägg och smörkräm. Och extra festligt blev det med strössel på toppen.

Recept – Ägg och smörkräm

Gästerna sa vid första tuggan, vilken god tårta! Det känns alltid roligt. Hoppa att ni blir sugna på att testa denna enkla men väääldigt goda tårtan som jag gör av en köpt tårtbotten. Jag blir jätteglad om ni trycker på ♥ här under om ni tycker att tårtan ser god ut. KRAM

0
57