Bananrutor med glasyr
Hej i mörkret! Här är det grått ute idag och på morgonen regnade det rejält. Det är så svårt att fota bra bilder då men jag gjorde ett försök i alla fall.
Vi hade mogna bananer hemma och av det brukar jag baka banankaka i rutor så det gjorde jag idag. Ni har ju fått detta receptet på banankaka av mig innan men det jag vill tipsa om idag är att ni enkelt kan göra banankakan extra festlig med glasyr och strössel på toppen. Chokladglasyr är väldigt gott till banankaka.
BANANRUTOR MED GLASYR (12 st)
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 100 g smör
- 1 mogen banan
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladglasyr : 50 g smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 1 msk vatten.
Topping : Strössel eller kokos
Gör så här
- Smält smör.
- Mosa ihop banan och strösocker med en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör. Vispa med elvisp ihop smeten.
- Fördela ut smeten i en pappersklädd (och ev smord) ugnsform ca 20×30 cm.
- Grädda mitt i ugnen 200° tills kakan är genomgräddad (ca 20 min) Låt kallna.
- Smält smöret till glasyren. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna. Bred ut glasyr över banankakan. Toppa med strössel eller kokos. Låt glasyren stelna. Skär sedan i rutor.
Saftiga och goda bananrutor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Mums mums så saftiga och goda bananrutor och festliga blir de med glasyr och strössel på toppen (har ni inte strössel eller kokos hemma så blir kakan god med endast glasyr)
Detta är en perfekt kaka till barnkalas. Hoppas att ni blir sugna på att testa. Tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM