Varma mackor med kantarellstuvning
Hej kompisar med vĂ€rldens godaste kantarelltoast đ Gillar ni varma mackor med kantarellstuvning pĂ„ toppen? Jag Ă€lskar det, det Ă€r ju sĂ„ gott! Att plocka kantareller dĂ€remot Ă€lskar jag inte men kan ni tĂ€nka er, kantarellerna som vi gjorde stuvningen av denna gĂ„ngen har vi fĂ„tt. En vĂ€ldigt ovĂ€ntad gĂ„va som vi uppskattade sĂ„ mycket, nĂ„gon hade plockat mycket kantareller och ville dela med sig av dem till oss. SĂ„ gulligt!
Jag gör kantarellstuvning pÄ samma sÀtt som jag gör champinjonstuvning. Det blir alltid bra att göra svampstuvning pÄ en bottenredning sÄ beskrivningen pÄ det fÄr ni av mig nedan.
VARMA MACKOR MED KANTARELLSTUVNINGÂ (8-9 st)
Laga Ă€ven goda CREPES MED KRĂFTSTJĂRTAR
Recept
- ca 250 g kantareller
- 0,5 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrÀdde
- Salt och vitpeppar
- 8-9 st formbröd
Gör sÄ hÀr
- Rensa kantarellerna och dela ev. i mindre bitar. LÀs rensningstips nedan. FrÀs kantarellerna pÄ hög temperatur i en rejÀl klick smör (ca 25 g) tills vÀtskan Àr borta. Drag kastrullen Ät sidan. Rör ner vetemjöl.
- TillsÀtt mjölk och vispgrÀdde. VÀrm upp under omrörning tills stuvningen tjocknar. Salta och peppra.
- LÄt stuvningen vila en stund sÄ att den tjocknar lite till.
- Fördela ut kantarellstuvning pÄ bröden. StÀll in i ugnen 225° tills fin fÀrg (ca 10 min)
VĂ€rldens godaste kantarelltoast
Hitta snabbt utan bilder â Lista med stuvning, sĂ„ser och röroroch en Lista med soppor, potatis & grönsaker
SĂ„ hĂ€r enkelt rensar jag kantareller: Tag bort stora âskrĂ€pbitarâ frĂ„n kantarellerna tex. pinnar och blad. HĂ€ll vatten i en stor bunke. Rör ner nĂ„gra matskedar potatismjöl. LĂ€gg ner kantareller i vattnet. LĂ„t vila i ca 10 min. Rör runt lite dĂ„ och dĂ„. Skölj sedan av svampen.
En rejÀl klick smör fÄr frÀsa tillsammans med svampen tills all vÀtska Àr borta. Kantarellerna kommer att krympa en del av vÀrmen.
Hitta fler recept utan bilder â Lista med övriga bröd
Gör en bottenredning och lÄt sedan den varma stuvningen svalna (sÄ att den tjocknar lite till) Stuvningen fÄr inte vara för tunn nÀr man anvÀnder den till varma mackor. Den ska vara ganska tjock sÄ att den stannar kvar pÄ mackorna under tillagningen i ugnen.
NÀr brödet har blivit lite hÄrt i kanterna och stuvningen har fÄtt fÀrg sÄ Àr kantarellmackorna klara.
Mums mums sÄ gott! Varma mackor Àr alltid gott och sÀrskilt gott till fredagsmys tycker jag.
Hoppas att ni blir sugna pÄ att testa att göra dessa kantarelltoast, det gÄr jÀttebra att byta kantareller mot champinjoner om sÄ önskas. Tryck gÀrna pÄ ℠hÀr under om ni tycker om detta receptet. KRAM