Varma mackor med kantarellstuvning

Hej kompisar med vĂ€rldens godaste kantarelltoast 😛 Gillar ni varma mackor med kantarellstuvning pĂ„ toppen? Jag Ă€lskar det, det Ă€r ju sĂ„ gott! Att plocka kantareller dĂ€remot Ă€lskar jag inte men kan ni tĂ€nka er, kantarellerna som vi gjorde stuvningen av denna gĂ„ngen har vi fĂ„tt. En vĂ€ldigt ovĂ€ntad gĂ„va som vi uppskattade sĂ„ mycket, nĂ„gon hade plockat mycket kantareller och ville dela med sig av dem till oss. SĂ„ gulligt!

Jag gör kantarellstuvning pÄ samma sÀtt som jag gör champinjonstuvning. Det blir alltid bra att göra svampstuvning pÄ en bottenredning sÄ beskrivningen pÄ det fÄr ni av mig nedan.

VARMA MACKOR MED KANTARELLSTUVNING (8-9 st)

Laga Ă€ven goda CREPES MED KRÄFTSTJÄRTAR

Recept

 • ca 250 g kantareller
 • 0,5 dl vetemjöl
 • 2 dl mjölk
 • 3 dl vispgrĂ€dde
 • Salt och vitpeppar
 • 8-9 st formbröd

Gör sÄ hÀr

 1. Rensa kantarellerna och dela ev. i mindre bitar. LÀs rensningstips nedan. FrÀs kantarellerna pÄ hög temperatur i en rejÀl klick smör (ca 25 g) tills vÀtskan Àr borta. Drag kastrullen Ät sidan. Rör ner vetemjöl.
 2. TillsÀtt mjölk och vispgrÀdde. VÀrm upp under omrörning tills stuvningen tjocknar. Salta och peppra.
 3. LÄt stuvningen vila en stund sÄ att den tjocknar lite till.
 4. Fördela ut kantarellstuvning pÄ bröden. StÀll in i ugnen 225° tills fin fÀrg (ca 10 min)

VĂ€rldens godaste kantarelltoast

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, sĂ„ser och röroroch en Lista med soppor, potatis & grönsaker

SĂ„ hĂ€r enkelt rensar jag kantareller: Tag bort stora ”skrĂ€pbitar” frĂ„n kantarellerna tex. pinnar och blad. HĂ€ll vatten i en stor bunke. Rör ner nĂ„gra matskedar potatismjöl.  LĂ€gg ner kantareller i vattnet. LĂ„t vila i ca 10 min. Rör runt lite dĂ„ och dĂ„. Skölj sedan av svampen.

En rejÀl klick smör fÄr frÀsa tillsammans med svampen tills all vÀtska Àr borta. Kantarellerna kommer att krympa en del av vÀrmen.

Hitta fler recept utan bilder – Lista med övriga bröd

Gör en bottenredning och lÄt sedan den varma stuvningen svalna (sÄ att den tjocknar lite till) Stuvningen fÄr inte vara för tunn nÀr man anvÀnder den till varma mackor. Den ska vara ganska tjock sÄ att den stannar kvar pÄ mackorna under tillagningen i ugnen.

NÀr brödet har blivit lite hÄrt i kanterna och stuvningen har fÄtt fÀrg sÄ Àr kantarellmackorna klara.

Mums mums sÄ gott! Varma mackor Àr alltid gott och sÀrskilt gott till fredagsmys tycker jag.

Hoppas att ni blir sugna pĂ„ att testa att göra dessa kantarelltoast, det gĂ„r jĂ€ttebra att byta kantareller mot champinjoner om sĂ„ önskas. Tryck gĂ€rna pĂ„ ♄ hĂ€r under om ni tycker om detta receptet. KRAM

1
98

DĂ„ var vi med i tidningen

Hej vĂ€nner ♄ HĂ€r kommer nĂ„gra bilder som jag har flyttat över frĂ„n min allra första blogg. Det Ă€r nĂ„gra Ă„r sedan som jag fotade bilderna och det ser man ju tydligt pĂ„ barnen, dĂ€remot inredningen Ă€r inte sĂ„ olika mot hur det ser ut nu. NĂ„gra detaljer lite hĂ€r och dĂ€r har vi Ă€ndrat men stilen Ă€r densamma. PĂ„ första bilden ser ni Tilde.

NĂ€r jag tog dessa bilder sĂ„ bĂ„de bloggade jag och förberedde för ett ”hemma hos” som jag skulle ha med i en nyhetsbilaga. Jag har genom Ă„ren fĂ„tt frĂ„gan om att vara med i olika tidingar, jag har nĂ€stan varje gĂ„ng tackat nej men denna gĂ„ngen sa jag ja för att jag skulle fota bilderna sjĂ€lv.

Tilde var med och fixade inför bilderna.

Denna bilden fotade jag nog vid ett annat tillfÀlle, dÄ hade vi andra stolar i köket.

Detta var en av bilderna som var med i tidningen. Jag minns inte helt sÀkert nu men det var antingen expressens eller aftonbladets söndagsbilaga. Ludwig, Wilma och Melwin slÄr in julklappar i köket.

HÀr hittade jag en bild pÄ nÄgra frallor ocksÄ, receptet har försvunnit.

Är det kanske nĂ„gon av er som har följt mig lĂ€nge som har receptet sparat? Det skulle vara jĂ€ttegulligt om ni ville skickade det till mig i sĂ„ fall. DĂ„ kan jag lĂ€gga upp det hĂ€r inne i bloggen.

HĂ€r har vi goa Fanny. Soffan har vi fortfarande kvar men nu med ett ljusblĂ„tt överdrag. Bordet Ă€r svartmĂ„lat nu och korgstolen har tyvĂ€rr gĂ„tt sönder. Detta Ă€r flera Ă„r sedan och jag tyckte att det var roligt att bĂ„de se bilderna sjĂ€lv igen och att flytta in dem hit sĂ„ att ni ocksĂ„ kunde fĂ„ se dem ♄ KRAM

4
20

Bananrutor med glasyr

Hej i mörkret! HÀr Àr det grÄtt ute idag och pÄ morgonen regnade det rejÀlt. Det Àr sÄ svÄrt att fota bra bilder dÄ men jag gjorde ett försök i alla fall.

Vi hade mogna bananer hemma och av det brukar jag baka banankaka i rutor sÄ det gjorde jag idag. Ni har ju fÄtt detta receptet pÄ banankaka av mig innan men det jag vill tipsa om idag Àr att ni enkelt kan göra banankakan extra festlig med glasyr och strössel pÄ toppen. Chokladglasyr Àr vÀldigt gott till banankaka.

BANANRUTOR MED GLASYR (12 st)

Följ lĂ€nken för fler kakor – 35 recept pĂ„ mjuka kakor

Recept

 • 100 g smör
 • 1 mogen banan
 • 2 dl strösocker
 • 3 Ă€gg
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Chokladglasyr : 50 g smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 1 msk vatten.

Topping : Strössel eller kokos

Gör sÄ hÀr

 1. SmÀlt smör.
 2. Mosa ihop banan och strösocker med en gaffel. TillsÀtt Àgg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och smÀlt smör. Vispa med elvisp ihop smeten.
 3. Fördela ut smeten i en pappersklĂ€dd (och ev smord) ugnsform ca 20×30 cm.
 4. GrÀdda mitt i ugnen 200° tills kakan Àr genomgrÀddad (ca 20 min) LÄt kallna.
 5. SmÀlt smöret till glasyren. Drag kastrullen Ät sidan. Rör ner de övriga ingredienserna. Bred ut glasyr över banankakan. Toppa med strössel eller kokos. LÄt glasyren stelna. SkÀr sedan i rutor.

Saftiga och goda bananrutor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Mums mums sÄ saftiga och goda bananrutor och festliga blir de med glasyr och strössel pÄ toppen (har ni inte strössel eller kokos hemma sÄ blir kakan god med endast glasyr)

Detta Ă€r en perfekt kaka till barnkalas. Hoppas att ni blir sugna pĂ„ att testa. Tryck gĂ€rna pĂ„ ♄ hĂ€r under om ni tycker om detta receptet. KRAM

2
29