ANNONS
Integritet på Tailsweep

Varma mackor med kantarellstuvning

/

Hej kompisar med världens godaste kantarelltoast 😛 Gillar ni varma mackor med kantarellstuvning på toppen? Jag älskar det, det är ju så gott! Att plocka kantareller däremot älskar jag inte men kan ni tänka er, kantarellerna som vi gjorde stuvningen av denna gången har vi fått. En väldigt oväntad gåva som vi uppskattade så mycket, någon hade plockat mycket kantareller och ville dela med sig av dem till oss. Så gulligt!

Jag gör kantarellstuvning på samma sätt som jag gör champinjonstuvning. Det blir alltid bra att göra svampstuvning på en bottenredning så beskrivningen på det får ni av mig nedan.

VARMA MACKOR MED KANTARELLSTUVNING (8-9 st)

Laga även goda CREPES MED KRÄFTSTJÄRTAR

Recept

  • ca 250 g kantareller
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar
  • 8-9 st formbröd

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna och dela ev. i mindre bitar. Läs rensningstips nedan. Fräs kantarellerna på hög temperatur i en rejäl klick smör (ca 25 g) tills vätskan är borta. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner vetemjöl.
  2. Tillsätt mjölk och vispgrädde. Värm upp under omrörning tills stuvningen tjocknar. Salta och peppra.
  3. Låt stuvningen vila en stund så att den tjocknar lite till.
  4. Fördela ut kantarellstuvning på bröden. Ställ in i ugnen 225° tills fin färg (ca 10 min)

Världens godaste kantarelltoast

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, såser och röroroch en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Så här enkelt rensar jag kantareller: Tag bort stora ”skräpbitar” från kantarellerna tex. pinnar och blad. Häll vatten i en stor bunke. Rör ner några matskedar potatismjöl.  Lägg ner kantareller i vattnet. Låt vila i ca 10 min. Rör runt lite då och då. Skölj sedan av svampen.

En rejäl klick smör får fräsa tillsammans med svampen tills all vätska är borta. Kantarellerna kommer att krympa en del av värmen.

Hitta fler recept utan bilder – Lista med övriga bröd

Gör en bottenredning och låt sedan den varma stuvningen svalna (så att den tjocknar lite till) Stuvningen får inte vara för tunn när man använder den till varma mackor. Den ska vara ganska tjock så att den stannar kvar på mackorna under tillagningen i ugnen.

När brödet har blivit lite hårt i kanterna och stuvningen har fått färg så är kantarellmackorna klara.

Mums mums så gott! Varma mackor är alltid gott och särskilt gott till fredagsmys tycker jag.

Hoppas att ni blir sugna på att testa att göra dessa kantarelltoast, det går jättebra att byta kantareller mot champinjoner om så önskas. Tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00