Inlägget innehåller annonslänkar
Chokladrulltårta med mockakräm
Hej vänner, så roligt att ses ♥ Här är min lille kompis i köket hemma (igen) Alltså det är inte många dagar han går på förskolan. Enligt schemat går Oscar 15 timmar/vecka men nu när vi alla måste vara extra noga vid förkylningar (pga pandemin) så är han hemma väldigt ofta. Att vara lite snorig innebär för det mesta att barnen måste stanna hemma en hel vecka. En vecka eller två symptomfria dagar är det som gäller vid förkylning. Yngre barn testar man inte här där vi bor.
Ja hur som helst så har vi haft en mysig dag och bakat chokladrulltårta med mockakräm. Det är mums! Här kommer receptet :
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
CHOKLADRULLTÅRTA MED MOCKAKRÄM
Baka även en mycket god RYTTARKAKA
Recept
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 0,75 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Mockakräm : 100 g smör, 2 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 3 msk kallt starkt kaffe
Gör så här
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten. En fin mjölsikt med trähandtag hittar ni på Cervera HÄR
- Bred ut smeten i en pappersklädd djup ugnsplåt, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 min.
- Stjälp upp chokladbotten på ett sockrat bakplåtspapper. Drag bort det pappret som botten gräddats på. Låt svalna.
- Elvispa ihop mockakrämen. Bred ut på chokladbotten. Rulla ihop. Låt stelna i kylen. Skär rulltårtan i valfritt antal skivor.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Ovan visar jag ett par bilder som jag fotade under arbetets gång. Tänk på att rulla ihop rulltårtan ganska hårt i början, då får ni fina skivor som håller ihop bra.
Smaskigt och gott med en klassisk drömrulltårta med mockafyllning. Ju starkare kaffe ni använder desto tydligare kaffesmak får kakan. Lycka till! KRAM