Tildes morotstzatziki
Hej med ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA, det är ju den kategorin där jag samlar mina allra bästa recept. Detta är ett sådant, men ska jag vara helt ärlig så är det Tildes recept och inte mitt.
Tilde brukar göra en supergod tzatziki med gurka och nu har hon även börjat göra samma recept med morot.
Så galet gott! Alltså verkligen G A L E T gott! Nu är det ju morotstider så idag uppdaterar jag bloggen med detta tipset så att ni också kan göra det. Det är Tildes recept och Oscar och jag har fotat.
TILDES MOROTSTZATZIKI
Gör även KÖTTFÄRSSÅS och MOROTSBIFFAR
Recept
- 2 dl creme fraiche 34 %
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 tsk rapsolja
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Rör ihop creme fraiche och pressad vitlök. Ställ in i kylen i minst 1 timme.
- Skala och grovriv morötter (ca 2 morötter)
- Rör ner rapsolja och riven morot i vitlökscreme fraichen. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ in i kylen tills servering. Jättegott till tex. kött och fyllda köttfärsbiffar
Tildes G A L E T goda morotstzatziki
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker
Först rörde vi ihop creme fraiche och vitlök. Efter ungefär 1 timme har creme fraichen får en alldeles underbar vitlökssmak, då rör ni ner riven morot och lite rapsolja. Smaka sedan av med salt och peppar.
Hitta mer utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror
Mumsigt mumsigt… Detta är ett tillbehör som passar till mycket. Älskar ni inte riven morot så är jag ganska säker på att ni ändå kommer att tycka om detta. En morotsröra är mycket roligare och godare än ”vanlig riven morot”
Lycka till och tryck gäna på ♥ här under. Då blir både Tilde, Oscar och jag glada. KRAM