ANNONS
Integritet på Tailsweep

Plommonkaka

/

Tjoho hej kompisar ♥ Idag är jag så glad! Jag har en ny kaka till er som jag har lagt in i kategorin EDITHS BÄSTA. En ”världens godaste” plommonkaka med kokostopping. Den bara MÅSTE ni testa att baka, plommon i kaka är så gott!

Det går bra att servera plommonkakan som en vanlig mjuk kaka att äta med handen eller om det ska vara extra festligt så kan ni servera plommonkakan som en plommonpaj med vispad grädde blandad med valfri mängd kanel. Eller en klick vaniljvisp till.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

PLOMMONKAKA (valfritt anvtal rutor)

Baka även en ÄPPELKAKA MED KARDEMUMMA

Smet

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 8 plommon

Kokosglasyr : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk mjölk och 2 dl kokos

Gör så här

  1. Smet : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
  3. Kärna ur plommon och dela i bitar. Rör ner i smeten. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 30 min. (gör kokosglasyr när det är några minuter kvar av gräddningen)
  5. Kokosglasyr : Smält ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Rör.
  6. Tag ut plommonkakan ur ugnen. Bred på kokosglasyr. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° tills fin färg (10-15 min.) Låt svalna.
  7. Servera plommonkakan som en ljummen dessert med tex. kanelgrädde (kanelgrädde = vispad grädde + valfri mängd kanel) eller pudra kanel på plommonkakan och ät den som en kall kaka att äta med handen. Eller hoppa över kanel. Även gott med vaniljvisp till.

En måste testa plommonkaka

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Saftiga och goda plommonrutor. Plommon smälter under gräddningen och blir lös lite som sylt. Så underbart gott!

Dela plommonen på mitten, tag bort kärnan och dela i mindre bitar.

Blanda runt plommonbitarna i smeten och fördela ut i en smord och pappersklädd ugnsform, ca 20×30 cm.

Rör ner plommonbitarna i smeten och grädda kakan. I slutet av gräddningen toppar ni kakan med en kokosglasyr.

Detta är ett av bloggens bästa recept. Enkelt att baka och galet gott blir det.

Hur många rutor ni skär upp kakan i avgör ni själva, vill ni ha stora eller små rutor, allt efter eget tycke och smak.

Grädde blandad med kanel passar bra till en plommonkaka. Det går även att bra att pudra kanel över kakan som en topping. Eller hoppar ni över kanel, det blir också gott.

Röda plommon blir bäst tycker jag så man ser de härliga plommonbitarna i kakan. Tryck på ♥ här under om ni tycker att denna kakan ser god ut. Stor kram från mig!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00