ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tunnbröd med havregryn

/

Hej kompisar ♥ Idag har jag testat att baka tunnbröd med gröt i degen. Jag gjorde gröt på fiberberikade havregryn, det hade gått lika bra att använda ”vanliga” havregryn. Man tar det som finns i skafferiet.

Tunnbröden blev fantastiskt bra och så goda!! Jag hade ugnen på 225° och bröden blev klara på ungefär 3 minuter. Jag gräddade två bröd på plåten åt gången.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

När barnen kom hem från skolan luktade det nybakat i huset och jag hade precis fotat klart bilderna på tunnbrödet så det var bara hugga in.

Höstväder, grått och trist och regn då passar det extra bra att baka bröd tycker jag. Det är mysigt och det blir varmt och skönt från ugnen när man håller på att baka. Två olika kavlar anväder jag till tunnbröd i ugn. En vanlig slät kavel och en kruskavel.

TUNNBRÖD MED HAVREGRYN (ca 20 st)

Baka även TUNNBRÖD I STEKPANNA

Recept

  • 5 dl vatten
  • 4 dl havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • Vetemjöl

Gör så här

Använd ”vanliga” eller fiberberikade havregryn. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning med maskin släpper bunkens kanter.

  1. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Rör ner salt, strösocker och smör. Smöret ska smälta. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen i lite gröt. Arbeta in resten av gröten och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i bollar stora som ett clementin.
  4. Kavla ut tunnbröd med en vanlig kavel. Kavla sedan med en kruskavel på båda sidorna.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 3-4 min.

Att baka tunnbröd är mysigt på hösten

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Hur många tunnbröd det blir beror på hur stora ni gör dem. Baka tunnbröd efter tunnbröd tills degen är slut. Mjukt saftigt och gott. Fyll tunnbrödet med Tildes tonfiskröra för att göra det extra festligt 😛

Bröden går jättebra att frysa, de tinar sedan snabbt i rumstemperatur.

Lycka till med brödbaket alla ni som testar detta receptet. Stor kram från mig!

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00