4 maträtter

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er, med mig är det bra nu. Efter en tuff sommar så mår jag riktigt bra igen. Jag ska följa med Fanny i eftermiddag, hon ska få den andra dosen av coronavaccinet. Det känns skönt att vi är så många som är fullvaccinerade här i familjen nu. Jag, Fredrik, Wilma, Tilde och snart Fanny har fått båda doserna.

Helgen närmar sig och jag vill tipsa er om några goda maträtter att lägga på tallriken. Att hålla 4 tallrikar och fota sig själv var en riktigt dum idé men tillslut lyckades jag. Den ljusblå tallriken var nere på golvet och vände en gång 😉 Men den höll hihi tur inte grannarna ser vad jag håller på med här inne i huset, de skulle tro att jag var tokig.

Maträtterna nedan skulle jag vilja lägga på tallrikarna som jag håller på bilden. De är några av mina absoluta favoriter.

4 maträtter

 1. KÖTTFÄRS AFRICANA
 2. POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG
 3. FLÄMTANDE UTTERN
 4. LAX OCH POTATISGRATÄNG

Smaklig måltid och en riktigt fin dag till er alla. KRAM

0
17

Tunnbröd med havregryn

Hej kompisar ♥ Idag har jag testat att baka tunnbröd med gröt i degen. Jag gjorde gröt på fiberberikade havregryn, det hade gått lika bra att använda ”vanliga” havregryn. Man tar det som finns i skafferiet.

Tunnbröden blev fantastiskt bra och så goda!! Jag hade ugnen på 225° och bröden blev klara på ungefär 3 minuter. Jag gräddade två bröd på plåten åt gången.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

När barnen kom hem från skolan luktade det nybakat i huset och jag hade precis fotat klart bilderna på tunnbrödet så det var bara hugga in.

Höstväder, grått och trist och regn då passar det extra bra att baka bröd tycker jag. Det är mysigt och det blir varmt och skönt från ugnen när man håller på att baka. Två olika kavlar anväder jag till tunnbröd i ugn. En vanlig slät kavel och en kruskavel.

TUNNBRÖD MED HAVREGRYN (ca 20 st)

Baka även TUNNBRÖD I STEKPANNA

Recept

 • 5 dl vatten
 • 4 dl havregryn
 • 1,5 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • 50 g smör
 • 25 g jäst
 • Vetemjöl

Gör så här

Använd ”vanliga” eller fiberberikade havregryn. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning med maskin släpper bunkens kanter.

 1. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Rör ner salt, strösocker och smör. Smöret ska smälta. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°)
 2. Lös upp jästen i lite gröt. Arbeta in resten av gröten och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
 3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i bollar stora som ett clementin.
 4. Kavla ut tunnbröd med en vanlig kavel. Kavla sedan med en kruskavel på båda sidorna.
 5. Grädda mitt i ugnen 225° i 3-4 min.

Att baka tunnbröd är mysigt på hösten

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Hur många tunnbröd det blir beror på hur stora ni gör dem. Baka tunnbröd efter tunnbröd tills degen är slut. Mjukt saftigt och gott. Fyll tunnbrödet med Tildes tonfiskröra för att göra det extra festligt 😛

Bröden går jättebra att frysa, de tinar sedan snabbt i rumstemperatur.

Lycka till med brödbaket alla ni som testar detta receptet. Stor kram från mig!

0
48

Cloetta

Hej kompisar ♥ Idag har vi fyllt på godisförådet här hemma, vi hade ett ärende till Östergötland och då får man ju bara inte missa att göra ett besök på Cloetta.

Hur mycket godis som helst, mest choklad men det lyckades jag visst inte fånga så bra på bild 😉

Jag hade fullt upp med att shoppa godis så jag tog inte så många bilder men jag kan helt klart säga att ett besök på Cloetta gör vem som helst glad, så det blir ett tips från mig till alla som älskar choklad. Det är ju kul att baka med godis också, det måste jag göra någon dag.

Nu är jag hemma igen och är tröttare än tröttast så det blir en kort hälsning idag. Imorgon ses vi igen då har jag fyllt på med ny energi. Stor kram!

0
19