Apelsinkyckling

Hej kompisar ♥ Här hemma luktar det apelsin för vi har lagat världens godaste apelsinkyckling idag. Muuuums alltså! Nu är jag sugen på citrusfrukter, jag blir alltid det på hösten. Clementiner har vi ätit hela veckan men apelsiner var det länge sedan vi hade hemma men idag då hamnade ett par apelsiner i maten 😛

Tycker ni om citrusfrukter? Vi använder citrus i både bakning och matlagning, det blir så fräscht och gott.

Till apelsinkycklingen gjorde vi min superenkla sallad med vitkål. Läs mer i länken – VITKÅLSSALLAD

APELSINKYCKLING (4 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

 • 4 kycklingfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • 1 dl vatten
 • 1,5 st hönsbuljongtärningar
 • 4 dl grädde
 • 2 st apelsiner
 • 1-2 tsk hackad röd chili
 • Gurkmeja (valfritt)

Gör så här

Gurkmeja används för att få extra fin gul färg. Röd chili kan ersättas med valfri mängd cayennepeppar.

 1. Skär kycklingen i bitar. Bryn i en klick smör. Salta och peppra.
 2. Häll på vatten. Lägg i buljongtärningar. Hetta upp och låt buljongen smälta. Häll på grädde.
 3. Tvätta och finriv det yttersta skalet på apelsinerna. Pressa ur saften. Rör ner skal och saft i såsen. Rör ner chili. Låt småputtra tills kycklingen är helt klar. Tillsätt gurkmeja tills önskad färg. Salta och peppra. Servera apelsinkycklingen med pressad potatis eller ris och sallad.

Världens godaste apelsinkyckling

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Här ser ni hur jag gör en fin risboll. En kopp med ris och sedan vänder jag den upp och ner.

Smaskelismaskens… det är ju så gott! Testa testa testa… ♥

Jag har två bra recept på vitkålssallad. Den ni som ser på bilden här ovan och en vitkålssallad som jag kallar för pizzasallad.

Hur mycket hetta ni vill ha i apelsinsåsen avgör ni själva, jag brukar använda färdighackad chili som finns att köpa fryst i matbutiken. Det är smidigt. Gurkmeja tillsätter jag för att få en fin gul färg på såsen.

Lycka till med denna kycklingrätten och tryck på hjärtat här nedan om ni gillar detta receptet. KRAM

0
20

4 maträtter

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er, med mig är det bra nu. Efter en tuff sommar så mår jag riktigt bra igen. Jag ska följa med Fanny i eftermiddag, hon ska få den andra dosen av coronavaccinet. Det känns skönt att vi är så många som är fullvaccinerade här i familjen nu. Jag, Fredrik, Wilma, Tilde och snart Fanny har fått båda doserna.

Helgen närmar sig och jag vill tipsa er om några goda maträtter att lägga på tallriken. Att hålla 4 tallrikar och fota sig själv var en riktigt dum idé men tillslut lyckades jag. Den ljusblå tallriken var nere på golvet och vände en gång 😉 Men den höll hihi tur inte grannarna ser vad jag håller på med här inne i huset, de skulle tro att jag var tokig.

Maträtterna nedan skulle jag vilja lägga på tallrikarna som jag håller på bilden. De är några av mina absoluta favoriter.

4 maträtter

 1. KÖTTFÄRS AFRICANA
 2. POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG
 3. FLÄMTANDE UTTERN
 4. LAX OCH POTATISGRATÄNG

Smaklig måltid och en riktigt fin dag till er alla. KRAM

0
17

Tunnbröd med havregryn

Hej kompisar ♥ Idag har jag testat att baka tunnbröd med gröt i degen. Jag gjorde gröt på fiberberikade havregryn, det hade gått lika bra att använda ”vanliga” havregryn. Man tar det som finns i skafferiet.

Tunnbröden blev fantastiskt bra och så goda!! Jag hade ugnen på 225° och bröden blev klara på ungefär 3 minuter. Jag gräddade två bröd på plåten åt gången.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

När barnen kom hem från skolan luktade det nybakat i huset och jag hade precis fotat klart bilderna på tunnbrödet så det var bara hugga in.

Höstväder, grått och trist och regn då passar det extra bra att baka bröd tycker jag. Det är mysigt och det blir varmt och skönt från ugnen när man håller på att baka. Två olika kavlar anväder jag till tunnbröd i ugn. En vanlig slät kavel och en kruskavel.

TUNNBRÖD MED HAVREGRYN (ca 20 st)

Baka även TUNNBRÖD I STEKPANNA

Recept

 • 5 dl vatten
 • 4 dl havregryn
 • 1,5 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • 50 g smör
 • 25 g jäst
 • Vetemjöl

Gör så här

Använd ”vanliga” eller fiberberikade havregryn. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning med maskin släpper bunkens kanter.

 1. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Rör ner salt, strösocker och smör. Smöret ska smälta. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°)
 2. Lös upp jästen i lite gröt. Arbeta in resten av gröten och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
 3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i bollar stora som ett clementin.
 4. Kavla ut tunnbröd med en vanlig kavel. Kavla sedan med en kruskavel på båda sidorna.
 5. Grädda mitt i ugnen 225° i 3-4 min.

Att baka tunnbröd är mysigt på hösten

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Hur många tunnbröd det blir beror på hur stora ni gör dem. Baka tunnbröd efter tunnbröd tills degen är slut. Mjukt saftigt och gott. Fyll tunnbrödet med Tildes tonfiskröra för att göra det extra festligt 😛

Bröden går jättebra att frysa, de tinar sedan snabbt i rumstemperatur.

Lycka till med brödbaket alla ni som testar detta receptet. Stor kram från mig!

0
48