Apelsinkyckling
Hej kompisar ♥ Här hemma luktar det apelsin för vi har lagat världens godaste apelsinkyckling idag. Muuuums alltså! Nu är jag sugen på citrusfrukter, jag blir alltid det på hösten. Clementiner har vi ätit hela veckan men apelsiner var det länge sedan vi hade hemma men idag då hamnade ett par apelsiner i maten 😛
Tycker ni om citrusfrukter? Vi använder citrus i både bakning och matlagning, det blir så fräscht och gott.
Till apelsinkycklingen gjorde vi min superenkla sallad med vitkål. Läs mer i länken – VITKÅLSSALLAD
APELSINKYCKLING (4 port)
Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling
Recept
- 4 kycklingfiléer
- Salt och vitpeppar
- 1 dl vatten
- 1,5 st hönsbuljongtärningar
- 4 dl grädde
- 2 st apelsiner
- 1-2 tsk hackad röd chili
- Gurkmeja (valfritt)
Gör så här
Gurkmeja används för att få extra fin gul färg. Röd chili kan ersättas med valfri mängd cayennepeppar.
- Skär kycklingen i bitar. Bryn i en klick smör. Salta och peppra.
- Häll på vatten. Lägg i buljongtärningar. Hetta upp och låt buljongen smälta. Häll på grädde.
- Tvätta och finriv det yttersta skalet på apelsinerna. Pressa ur saften. Rör ner skal och saft i såsen. Rör ner chili. Låt småputtra tills kycklingen är helt klar. Tillsätt gurkmeja tills önskad färg. Salta och peppra. Servera apelsinkycklingen med pressad potatis eller ris och sallad.
Världens godaste apelsinkyckling
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
Här ser ni hur jag gör en fin risboll. En kopp med ris och sedan vänder jag den upp och ner.
Smaskelismaskens… det är ju så gott! Testa testa testa… ♥
Jag har två bra recept på vitkålssallad. Den ni som ser på bilden här ovan och en vitkålssallad som jag kallar för pizzasallad.
Hur mycket hetta ni vill ha i apelsinsåsen avgör ni själva, jag brukar använda färdighackad chili som finns att köpa fryst i matbutiken. Det är smidigt. Gurkmeja tillsätter jag för att få en fin gul färg på såsen.
Lycka till med denna kycklingrätten och tryck på hjärtat här nedan om ni gillar detta receptet. KRAM