Köttfärspaj
Hej vänner ♥ Ludwig älskar köttfärspaj så det brukar jag försöka ha i frysen så han kan värma det efter skolan. Vanliga enkla ingredienser ger en fantastiskt god paj, hur het ni vill ha pajen avgör ni själva med mängden sambal oelek. Smaka smaka tills ni tycker att det är lagom.
KÖTTFÄRSPAJ
Recept
- 400 g köttfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 dl vatten
- 1 msk oregano
- 1-2 tsk sambal oelek
- Salt
Pajdeg : 125 g smör, 2,5 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten
Äggstanning : 3 ägg och 1,5 dl vispgrädde
Topping : Riven ost
Gör så här
- Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i botten och på kanten i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen.
- Fräs köttfärs och hackad gul lök. Pressa ner vitlök.
- Rör ner tomatpuré, vatten och oregano. Fräs några minuter. Smaka av med sambal oelek och salt.
- Tag ut pajdegen ur kylen. Förgrädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Häll i köttfärsfyllningen i pajskalet. Vispa ihop äggstanning och häll över. Toppa med riven ost.
- Grädda mitt i ugnen 200° tills pajen stannat (20-35 min)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med matpajer
Lycka till och tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om receptet. KRAM
4