ANNONS
Integritet på Tailsweep

Falukorvsgratäng med vitkål

/

Hej med ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA ♥ Det är så roligt att lägga in nya recept i den kategorin tycker jag. I ”Ediths Bästa” hittar ni mina absolut bästa recept som jag har lagt in här på bloggen. En hel samling med topprecept helt enkelt. Denna gången är det en galet god falukorvsgratäng med vitkål som jag vill tipsa er om.

Så gott! Börja och avsluta gratängen med fräst vitkål blandad med gul lök. I mitten fördelar ni ut skivad falukorv och skivad potatis och över detta häller ni världens godaste sås. Sedan sköter ugnen resten. Ojojoj vilken favoriträtt detta är! Hoppas att ni blir sugna på att testa 😀

FALUKORVSGRATÄNG MED VITKÅL (5-6 port)

Laga även en FALUKORV MED PURJOLÖK

Recept

  • 500 g vitkål
  • 2 gula lökar
  • Salt och vitpeppar
  • 800 g fast potatis
  • 500 g falukorv
  • 1 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl grädde

Gör så här

Det går bra att byta ut valfri mängd grädde mot mjölk om så önskas.

  1. Skär vitkål i grova bitar. Hacka gul lök. Fräs vitkål och lök i olja eller smör. Salta och peppra. Fördela ut hälften av vitkålsröran i en ugnsform.
  2. Skala och skiva potatis. Skiva falukorv. Varva potatis och falukorv över vitkålsröran. Salta och peppra. Toppa med den sista vitkålen.
  3. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärningarna i vattnet. Rör ner grädden. Häll blandningen i gratängformen.
  4. Tillaga mitt i ugnen 200° tills potatisen är mjuk (ca 40 min) Låt gratängen vila ca 10 min innan servering.

Ett topprecept på falukorvsgratäng

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Fräs vitkål och gul lök glansigt utan för mycket färg.

Vitkål på toppen och i botten och sedan en smaskig sås över.

När potatisen är mjuk är korvgratängen färdig. Låt gratängen vila lite efter gräddningen så blir den krämig och underbart god.

Detta är godaste korvgratängen tycker jag. Passa på nu när det är säsong för vitkål att laga den.

Ni bara måste testa detta receptet ♥ Jag har precis ätit av gratängen och jag är redan sugen på den igen…

Hur lång tillagningstiden blir varierar efter hur tjockt ni skivar potatisen och hur stor gratängfom ni använder.

Falukorvsgratäng med vitkål passar jättebra till matlåda. Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan, det gör mig så glad. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00