Kladdkaka med enkel topping

Hej med en enkel kladdkaka med en topping av ingredienser som ofta finns hemma ♥ Toppingen på denna kladdkaka påminner mycket om detta godiset. Lite sockrigt i konsistensen, väldigt gott!
Eftersom kladdkakan blir söt så räcker den till många, en liten bit per portion räcker. Gör ni kladdkakan dagen innan servering så blir den alldeles perfekt, låt den stå i kylen under natten. Så här enkelt gör ni:

KLADDKAKA MED ENKEL TOPPING
Här hittar ni fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Kladdkaka
- 125 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
Topping : 50 g smör, 3 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker, 1 msk kakao och 1 msk vatten
Kladdkaka
- Smält smör.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
- Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan stelna lite i kylen.
- Smält smöret till toppingen. Rör ner de övriga ingredienserna. Täck med topping över hela kladdkakan.
- Låt kladdkakan fortsätta att stelna i kylen. Servera med tex. banangrädde = vispad grädde blandad med skivad banan
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor


Toppingen rör ni enkelt ihop med en sked. Denna toppingen (eller glasyren) blir tjock. Med en sked, kniv eller med rena händer går det enkelt att täcka hela kladdkakan med topping.


Mums mums, banangrädde är gott till kladdkaka. Vispa grädde och blanda med valfritt antal bananskivor.

Denna gången fikade vi vaniljbullar till kladdkakan. Så gott, de bullarna är våra stora favoriter! KRAM
