ANNONS

Kladdkaka med enkel topping

/
ingredienser hemma kladdkakan

Hej med en enkel kladdkaka med en topping av ingredienser som ofta finns hemma ♥ Toppingen på denna kladdkaka påminner mycket om detta godiset. Lite sockrigt i konsistensen, väldigt gott!

Eftersom kladdkakan blir söt så räcker den till många, en liten bit per portion räcker. Gör ni kladdkakan dagen innan servering så blir den alldeles perfekt, låt den stå i kylen under natten. Så här enkelt gör ni:

marknadsnougat kladdkaka

KLADDKAKA MED ENKEL TOPPING

Här hittar ni fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Topping : 50 g smör, 3 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker, 1 msk kakao och 1 msk vatten

Kladdkaka

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
  3. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan stelna lite i kylen.
  4. Smält smöret till toppingen. Rör ner de övriga ingredienserna. Täck med topping över hela kladdkakan.
  5. Låt kladdkakan fortsätta att stelna i kylen. Servera med tex. banangrädde = vispad grädde blandad med skivad banan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

florsocker glasyren kakao
glasyren kaka kladdkakorna

Toppingen rör ni enkelt ihop med en sked. Denna toppingen (eller glasyren) blir tjock. Med en sked, kniv eller med rena händer går det enkelt att täcka hela kladdkakan med topping.

kladdkakorna med glasyr
kladdkakan kladdkakor kladdkakorna

Mums mums, banangrädde är gott till kladdkaka. Vispa grädde och blanda med valfritt antal bananskivor.

banangrädde

Denna gången fikade vi vaniljbullar till kladdkakan. Så gott, de bullarna är våra stora favoriter! KRAM

bullar och kladdkaka
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00