Chokladkaka med smörkräm
Tjoho hej kompisar! Idag säger jag gokväll till er med en ny kaka i kategorin EDITHS BÄSTA. Ni vet ju hur mycket jag älskar att lägga in nya recept där så ni kan ju tänka er hur glad jag är just nu. Och så har jag ju precis ätit av denna suuuupergoda kakan som kallas för Kalle Ankakaka (hihi tokigt namn)
Chokladkaka med smörkräm åh jösses så gott 😛 Det är lite trixigt att dela kakan och fördela ut fyllningen så jag brukar se till att kakbotten är helt kall när jag gör det momentet. Kylskåpskall eller kall efter en stund i frysen, då går det enkelt att fylla kakan med smörkrämen. Lycka till!
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
CHOKLADKAKA MED SMÖRKRÄM (ca 12 bitar)
Denna kakan kallas även för Kalle Ankakaka ♥
Baka smaskiga BANANRUTOR och en HALLONKAKA
Recept
- 150 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl hett vatten
- 2 ägg
Smörkräm : 100 g mjukt smör, 3 dl florsocker och 2 äggulor
Gör så här
- Smält smör.
- Rör ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner smält smör och vatten. Rör sist ner ägg.
- Häll smeten i en smord (och ev. bröad) springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Testa med provsticka att kakan är färdiggräddad. Låt sedan kakan bli helt kall i tex. kylskåpet eller frysen.
- Elvispa ihop smörkrämen. Dela kakan på mitten. Bred ut smörkräm på botten. Lägg på den andra delen som ett lock. Låt stelna i kylen. Toppa gärna kakan med florsocker innan servering.
Världens godaste Kalle Ankakaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor