Inlägget innehåller annonslänkar

Tigerkaka i rutor

TIGERKAKA I RUTOR (ca 12 st)

Baka även KOKOSTOSCAKAKA och SILVIAKAKA

Recept

 • 200 g smör
 • 3 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,5 dl mjölk
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 4 msk kakao
 • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
 2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner mjölk och vispgrädde.
 3. Blanda 1/3 av smeten med kakao. Blanda resten av smeten med vaniljsocker.
 4. Bred ut den ljusa smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Peta med en sked (eller spritsa) fläckvis ner mörk smet i den ljusa smeten. Dra sedan slarvigt med en gaffel genom de mörka fläckarna, åt sidan och uppåt och nedåt.
 5. Grädda långt ner i ugnen 200° i ca 25 min. Kolla med en provsticka att kakan är klar. Låt sedan svalna helt. Skär i rutor. Toppa ev. tigerkakan med florsocker innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er. Jag har sjukstuga här hemma så idag kikar jag in lite snabbt här på bloggen med ett nytt kakrecept. Det blir inte så många bilder denna gången och en lite kortare text än vanligt men receptet är mycket bra kan jag lova.

Det är suuuupergoda och saftiga tigerrutor som jag vill tipsa er om 😛 Mums mums… tigerkaka är så gott tycker jag, hoppas att ni bli sugna på att testa ♥ Största kramen från mig och min sjuke lille Oscar.

Tallriken och muggen har jag köpt på Cervera HÄR och HÄR

0
19

Inlägget innehåller annonslänkar

Brownie med kakao

Hej kompisar ♥ Vad kul att ses. Idag blev vi så sugna på brownies till söndagsfikat här hemma. Det är ju så gott med brownie och det går jättebra att baka det utan choklad i smeten, vi hade ingen choklad hemma så jag använde kakao istället. Brownie med kakao är mumsigt kan jag lova, testa det! Här kommer receptet :

BROWNIE MED KAKAO (8-10 bitar)

Baka även en KALLE ANKAKAKA och en BANANKAKA

Recept

 • 4 ägg
 • 4,5 dl strösocker
 • 250 g smör
 • 2 dl kakao
 • 1 krm salt
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

 1. Rör ihop ägg och strösocker.
 2. Smält smör. Rör ner kakao och salt i smöret. Rör sedan ner smörblandningen i äggsmeten.
 3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i smeten. En fin mjölsikt med trähandtag hittar ni på Cervera HÄR
 4. Grädda i en pappersklädd smord ugnsform 20×30 cm. Mitt i ugnen 175° i 20-25 min. Låt stelna i kylen. Skär upp i rutor.

Brownies är gott till söndagsfikat

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med desserter

Brownies med kakao är en rör-ihop-kaka. Ingen elvisp behövs utan allt rörs enkelt ihop med en slev. Mycket lättbakat.

Så här ser kakan ut efter gräddningen. Den är stel på ytan och lös inuti, nu ska den bli helt kylskåpskall. Jag bakade kakan på förmiddagen och hade tänkt att låta den stå i kylen tills framåt sena eftermiddagen meeeeen barnen orkade inte se att det fanns brownies i kylen så vi fikade lite tidigare, det var knappt att den hade stelnat. Men barnen blev glada.

Mitt tips är att vara ute i god tid, gärna dagen innan servering och låta chokladkakan stelna helt. Nästa gång ska jag gömma den i kylen hihi…

Smaskigt smakskigt. I formen med måtten 30×20 cm fick jag ut 8 rejäla browniebitar. Det blev perfekt för oss för idag var Wilma hemma och då är vi 8 stycken. Wilma är vår äldsta dotter och hon bor inte hemma längre, hon bor i egen lägenhet.

Lite grädde och bär som tillbehör så blev det extra gott. Tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
25

Inlägget innehåller annonslänkar

Torsk med citronsås

Hej kompisar med världens godaste mat på tallriken. Mums vad gott torsk med citronsås är. Det är verkligen något av det godaste jag vet, alla här hemma i familjen jublar när vi äter detta till middag.

Receptet är väldigt enkelt, jag brukar köpa fryst torsk i block och sedan lägger jag torskblocket i en ugnsform och häller en gräddig och god citronsås över fisken (jag låter torskblocket tina först)

Jag toppar gratängen med riven ost, oftast använder jag en ostskalk och sedan får fiskgratängen hoppa in i ugnen tills torsken är helt klar.

Tallriken har jag köpt på Cervera HÄR

TORSK MED CITRONSÅS (3-4 port)

Laga även FISKBIFFAR AV ETT PAKET TORSK

Recept

 • 400 g torsk ( ett torskblock )
 • Salt och vitpeppar
 • 1 dl vatten
 • 1 fiskbuljontärning
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 dl grädde
 • 0,5 dl hackad dill
 • 2-3 msk pressad citron

Topping : Riven ost

Gör så här

 1. Lägg den upptinade torskfilén i en liten ugnsform. Tex. en brödform. Salta och peppra.
 2. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Rör ner creme fraiche, grädde, dill och pressad citron. Häll såsen över torsken i formen. Strö på valfri mängd riven ost.
 3. Tillaga mitt i ugnen 200° i 25-30 min. Tills fisken är helt klar. Servera med tex. potatismos, kokt eller pressad potatis eller ris och gröna ärtor

Torsk med citronsås är något av det godaste jag vet

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Riven ost på toppen av fiskgratängen är gott. Ni kan hoppa över ost om så önskas men då blir det inte lika gott… hihi

Gräddigt, krämigt och mumsigt. Citronsås passar så bra till torskfilé.

Vi är väldigt förstjusta i potatismos till denna fiskgratängen men ibland äter vi denna fiskrätten med ris.

Tycker ni att detta receptet på torsk med citronsås verkar gott så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ här nedan. KRAM

0
95