ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Tigerkaka i rutor

/

TIGERKAKA I RUTOR (ca 12 st)

Baka även KOKOSTOSCAKAKA och SILVIAKAKA

Recept

 • 200 g smör
 • 3 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,5 dl mjölk
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 4 msk kakao
 • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
 2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner mjölk och vispgrädde.
 3. Blanda 1/3 av smeten med kakao. Blanda resten av smeten med vaniljsocker.
 4. Bred ut den ljusa smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Peta med en sked (eller spritsa) fläckvis ner mörk smet i den ljusa smeten. Dra sedan slarvigt med en gaffel genom de mörka fläckarna, åt sidan och uppåt och nedåt.
 5. Grädda långt ner i ugnen 200° i ca 25 min. Kolla med en provsticka att kakan är klar. Låt sedan svalna helt. Skär i rutor. Toppa ev. tigerkakan med florsocker innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er. Jag har sjukstuga här hemma så idag kikar jag in lite snabbt här på bloggen med ett nytt kakrecept. Det blir inte så många bilder denna gången och en lite kortare text än vanligt men receptet är mycket bra kan jag lova.

Det är suuuupergoda och saftiga tigerrutor som jag vill tipsa er om 😛 Mums mums… tigerkaka är så gott tycker jag, hoppas att ni bli sugna på att testa ♥ Största kramen från mig och min sjuke lille Oscar.

Tallriken och muggen har jag köpt på Cervera HÄR och HÄR

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00