ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Sega chokladsnittar

/

Hej vänner ♥ Denna sega och smaskiga chokladkakan har jag recept på sedan tidigare här i bloggen. Kolanittar med choklad som blir sega och goda med sirap i degen. En väldigt lättbakad kaka.

Den kräver liten arbetsinsats och många kakor blir det. Toppen! Eller hur 😀 Barnen har höstlov denna veckan och då hade jag lovat att vi skulle baka kakor. Dels vill jag fylla upp frysen och dels vill jag fylla på med recept och nya bilder här på bloggen. Sega chokladsnittar stod högst på deras önskelista så det bakade vi först. Mums mums…

Jag älskar verkligen att baka snittar för det går så snabbt. Chokladsnittar, kolasnittar och alla möjliga slags snittar bakar man genom att rulla ut degkorvar som gräddas till längder. Längderna skär man sedan i sneda bitar så blir det massor av goda kakor.

Sega chokladsnittar är en självklar favoritkaka på kakbuffén. Fyll frysen med kakor och plocka fram när det kommer fikagäster. Kakorna tinar väldigt fort. Här kommer receptet :

SEGA CHOKLADSNITTAR (ca 40 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Elvispa ihop alla ingredienser till en deg. Använd en stor skål, tex. denna skålen från Cervera. (eller arbeta ihop degen för hand)
  2. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till längder ungefär lika långa som ugnsplåten.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna lite och skär sedan i sneda bitar (ca 40 st) När kakorna kallnat är de sega.

Sega chokladsnittar går snabbt att baka

Hitta enkelt utan bilder – Lista med småkakor

Snabbt, enkelt och galet segt och gott. Så vill jag beskriva mina chokladsnittar.

Vispa, vispa, vispa när ni gör kakdegen tills smulorna klumpas ihop och det blir en deg. Vill ni inte elvispa ihop degen så kan ni använda en matberedare eller arbeta ihop degen för hand. Det spelar ingen roll hur ni får ihop degen, det viktiga är att det blandas ordentligt.

Efter ungefär en kvart i ugnen är längderna lagom gräddade. Skär i sneda bitar och när bitarna har kallnat så är kakan seg.

Lycka till med att baka sega chokladkakor och tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00