Inlägget innehåller annonslänkar

Rund silviakaka

Hej vänner ♥ Jag börjar detta inlägget med att länka till min silviakaka i långpanna – KLICKA HÄR

Både när ni söker på google och här i bloggen efter silviakaka i långpanna så kan det tänkas att ni halkar in här där jag tipsar om mitt recept på rund silviakaka. Det är samma kakan men i olika storlek och form.

Sökmotorerna kan ju inte riktigt veta vilket format mina kakor presenteras i hihi… och vill man baka många silviakakor så bakar man dem enklast i en långpanna då blir det många goda kakor. Det är ju perfekt om man vill frysa in kakorna.

Ska silviakakan bjudas nybakad till tex. eftermiddagskaffet så är det smidigare att baka den i en rund form. Då blir det ca 12 bitar.

Alltså silviakakaglasyr är livsfarligt! Det finns inget godare, det är den absolut godaste kakan med glasyr tycker jag och det är så svårt att inte smaska i sig glasyren innan den hinner stelna. G A L E T  G O T T!!!

Har ni testat att baka silviakaka som snittar? Receptet finns här – Silviakakasnittar

RUND SILVIAKAKA (ca 12 bitar)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaka

 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl vatten

Glasyr : 75 g smör, 1 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker och 1 äggula

Topping : Kokos

Gör så här

 1. Kaka : Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner vatten.
 2. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt svalna.
 3. Glasyr : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör ner äggula. Låt svalna lite.
 4. Bred ut glasyr på kakan. Strö på kokos. Låt glasyren stelna.

Silviakaka bakar ni enkelt i en rund form

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

En styck nybakad rund silviakaka. Nu ska glasyren stelna.

Det ser både trevligt, hembakat och gott ut om lite glasyr rinner ner längs kanten. Mums!

Jag passade på att fota lite på kakan medan glasyren stelnade. Det är helt normalt för en bakbloggare hihi… Jag fotar varje dag. Och jag tycker att det är roligt att vara både framför och bakom kameran.

Silviakaka är en av de mest populära kakorna, inte bara här inne på min blogg utan överallt. När jag frågar efter någons favoritkaka så blir svaret ofta silviakaka (och även ryttarkaka och kärleksmums)

Jag testade att skära lite i kakan men glasyren hade inte stelnat så jag fick vänta en stund sedan tog jag de sista bilderna.

Tycker ni om mina bilder, mina recept och det jag gör här inne i bloggen så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ under de inlägg som ni gillar. Största kramen från mig!

Den fina blå tallriken har jag köpt på Cervera HÄR

5
251

Recept på saffranskaka

SAFFRANSKAKOR (ca 25 st)

Baka även goda saffranssnittar och kaneldrömmar

Recept

 • 1 kuvert saffran (0,5 g)
 • 100 g smör (mjukt)
 • 1 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 msk ljus sirap

Gör så här

 1. Kavla på saffranspåsen för att få fram mer saffranssmak.
 2. Arbeta ihop alla ingredienser med matberedare eller elvisp. Eller för hand. Tryck ihop till en deg.
 3. Lägg in degen i frysen i 10 min.
 4. Rulla ut ca 25 bollar. Lägg dem på en ugnsplåt och tryck till med en gaffel.
 5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt kakorna svalna så blir de sega.

Tildes sega och goda saffranskakor

HÄR finns många fler tips till JUL

0
22

Det fantastiska brödet

Hej kompisar jag börjar med att lyfta fram det fantastiska brödet här i bloggflödet idag. Som jag berättade igår så kommer jag lite då och då att lyfta fram några av mina bästa recept här på bloggen. Ett recept ska ju leva länge och användas om och om igen tycker jag. Och det fantastiska brödet är verkligen ett av mina bästa brödrecept som jag hoppas att ni ska tycka om så det vill jag lyfta lite extra idag.

Världens enklaste och godaste bröd som bakas på ingredienser som ofta finns hemma. Skulle mjölken vara slut så kan ni baka med endast vatten som vätska. Skulle ni inte ha honung hemma så kan ni använda ljus sirap eller strösocker istället. Använd det som ni har. Jag lägger en länk till receptet nedan. KRAM

Recept – Det fantastiska brödet

0
18