ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Rund silviakaka

/
rund silviakaka

Hej vänner ♥ Jag börjar detta inlägget med att länka till min silviakaka i långpanna – KLICKA HÄR

Både när ni söker på google och här i bloggen efter silviakaka i långpanna så kan det tänkas att ni halkar in här där jag tipsar om mitt recept på rund silviakaka. Det är samma kakan men i olika storlek och form.

kaka glasyr

Sökmotorerna kan ju inte riktigt veta vilket format mina kakor presenteras i hihi… och vill man baka många silviakakor så bakar man dem enklast i en långpanna då blir det många goda kakor. Det är ju perfekt om man vill frysa in kakorna.

silviakaka rund

Ska silviakakan bjudas nybakad till tex. eftermiddagskaffet så är det smidigare att baka den i en rund form. Då blir det ca 12 bitar.

silviakaka trekanter

Alltså silviakakaglasyr är livsfarligt! Det finns inget godare, det är den absolut godaste kakan med glasyr tycker jag och det är så svårt att inte smaska i sig glasyren innan den hinner stelna. G A L E T  G O T T!!!

Har ni testat att baka silviakaka som snittar? Receptet finns här – Silviakakasnittar

runda silviakaka

RUND SILVIAKAKA (ca 12 bitar)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Glasyr : 75 g smör, 1 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker och 1 äggula

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Kaka : Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner vatten.
  2. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt svalna.
  3. Glasyr : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör ner äggula. Låt svalna lite.
  4. Bred ut glasyr på kakan. Strö på kokos. Låt glasyren stelna.

Silviakaka bakar ni enkelt i en rund form

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

recept på silviakaka

En styck nybakad rund silviakaka. Nu ska glasyren stelna.

kokos glasyr kakans
silvia kakan

Det ser både trevligt, hembakat och gott ut om lite glasyr rinner ner längs kanten. Mums!

silviakaka recept

Jag passade på att fota lite på kakan medan glasyren stelnade. Det är helt normalt för en bakbloggare hihi… Jag fotar varje dag. Och jag tycker att det är roligt att vara både framför och bakom kameran.

bakskola silviakaka

Silviakaka är en av de mest populära kakorna, inte bara här inne på min blogg utan överallt. När jag frågar efter någons favoritkaka så blir svaret ofta silviakaka (och även ryttarkaka och kärleksmums)

silviakaka receptet
silviakaka recepten
kaka med glasyr

Jag testade att skära lite i kakan men glasyren hade inte stelnat så jag fick vänta en stund sedan tog jag de sista bilderna.

Tycker ni om mina bilder, mina recept och det jag gör här inne i bloggen så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ under de inlägg som ni gillar. Största kramen från mig!

godaste silviakakan

Den fina blå tallriken har jag köpt på Cervera HÄR

silviakakan godaste
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00