ANNONS
Integritet på Tailsweep

Recept på havreflarn

/
havreflarn

Hej kompisar med ännu ett recept på kakor. Vi bakar och bakar nu när det är höstlov, barnen och jag. Det är mysigt och vi glömmer hur mörkt och trist det är ute. Inne har vi det varmt och skönt och det luktar nybakat. Jag älskar det! Doften av nybakat känns hemtrevligt.

Idag har vi bakat goda havreflarn som blir så där alldeles perfekt knäckiga och goda. Havreflarn är en av mina favoritkakor. Åh vad gott det är. Imorgon ska vi fylla några av kakorna med smörkräm mmm…

vaniljkräm havreflarn

En hel hög med havreflarn. Mums mums..

havreflarn vaniljkräm

Detta är verkligen en lättbakad kaka, håll bara lite koll på kanterna av flarnen under gräddningen så att de inte bränns. Här kommer receptet :

madameedith kakor

HAVREFLARN (ca 30 st)

Baka även kokosflarn och flarn med choklad och smörkräm

Recept

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, grädde, sirap, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Klicka ut 6 små bollar (i storlek som en studsboll) på en pappersklädd ugnsplåt. Lägg dem glest på plåten.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i 5-6 min. Havreflarnen ska se ogräddade ut i mitten. Låt stelna några minuter på plåten. Upprepa tills smeten är slut.

Havreflarn är en knäckig och god kaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

recept havreflarn

Här ligger flarnen på en ugnsplåt för att stelna. När ni gräddar havreflarn så lägg dem glest för de flyter ut mycket under gräddningen.

havreflarn receptet
havreflarn bästa

Kakorna är väldigt formbara efter gräddningen så låt dem ligga plant när de stelnar.

havreflarn recepten

Smaskigt smaskigt! En klassisk god kaka som passar bra på kakbuffén, flarnen är även goda att sticka ner i glass som en festlig dessert, det blir både gott och fint.

perfekta havreflarn
havreflarn knäckiga

När flarnen är nygräddade så kan ni enkelt jämna till kanterna med en kniv, då får ni en perfekt rund form.

Lycka till med kakbaket och följ mig gärna i sociala medier. Länk till min sida på Instagram och Facebook hittar ni nedan. Det vore jätteroligt om ni ville följa mig. KRAM

havreflarn madameedith
flarn havre
havre flarn
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00