Äppelpaj med havregryn och sirap

Hej igen vänner ♥ Innan jag stänger av datorn för idag så vill jag lyfta fram min supergoda knäckiga äppelpaj här i bloggen. Klyftade äpplen toppade med en smet med havregryn och sirap det är ju något av det godaste som finns. Åh, vad jag älskar det! Det måste väl ända vara den mest populära äppelpajen av alla äppelpajer. Den är ju så lättbakad och supergod. En riktig klassiker.

Till en knäckig äppelpaj passar det jättebra att servera en härlig råkräm eller vaniljvisp som jag brukar kalla hemgjord råkräm för. En rejäl klick råkräm till en bit äppelpaj det är lycka det ♥ Här kommer receptet på äppelpajen :

ÄPPELPAJ MED HAVREGRYN OCH SIRAP
Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Recept
- 5-6 st äpple
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 msk mjölk
Gör så här
- Skala och kärna ur äpple. Skär i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsform.
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap och mjölk. Täck med smeten över äppelklyftorna.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min. Tills äppelklyftorna är mjuka och det knäckiga täcket har fått fin färg. Servera äppelpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp (råkräm)
Jag älskar äppelpaj med knäckigt täcke
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

Skala äpple och skär i klyftor. Sprid ut äppelklyftorna i en ugnsform.


Knäcksmeten går enkelt att röra ihop i en kastrull. Täck sedan med smet över äppelklyftorna. Sedan får pajen hoppa in i ugnen tills äppelklyftorna är mjuka och det knäckiga täcket har fått fin färg.

Recept – Hemgjord vaniljvisp
Lycka till alla ni som testar mitt recept på knäckig äppelpaj. Tryck gärna på ♥ här nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

