ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havreflarn med smörkräm

/

Jamen kolla här kompisar ♥ Kan ni tänka er något godare än fyllda havreflarn. Jag hade nästan glömt hur gott det här är, det är ju G A L E T gott!! Det är verkligen godaste kakan känner jag nu när jag precis har tagit en smakbit. Kylskåpskalla havreflarn med smörkäm det måste ni passa på att baka nästa gång ni bakar kakor. Jag skriver kylskåpskalla för det är så kakorna blir som absolut godast. Efter en stund i kylen. Mums!

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Självklart går det bra att frysa havrekakor både när man har gjort dem dubbla med smörkräm i mitten och när man väljer att ha dem utan fyllning. Det går även toppen att vänta med att fylla kakorna. Låt dem ligga i frysen och fyll dem vid ett senare tillfälle om så önskas. Man gör som man vill hihi.. Här kommer receptet :

HAVREFLARN MED SMÖRKRÄM (ca 14 st)

Baka även havreflarn med chokladkräm och havrerutor

Havreflarn

 • 150 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl vetemjöl
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 0,5 dl ljus sirap
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Smörkräm : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 1 äggula

Gör så här

 1. Havreflarn : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, vispgrädde, ljus sirap, bakpulver och vaniljsocker.
 2. Klicka ut 6 små bollar (stora som en studsboll) på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest på plåten.
 3. Grädda mitt i ugnen 200° i 5-6 min. Havreflarnen ska bubbla och se ogräddade ut i mitten. Låt dem sedan stelna några minuter på plåten. Sedan gräddar ni nästa omgång tills kaksmeten är slut.
 4. Smörkräm : Elvispa ihop smörkrämen. Fördela ut smörkräm på hälften av flarnen. Lägg de andra havreflarnen över som lock. Tryck till lite. Servera de fyllda havreflarnen kylskåpskalla.

Havreflarn med smörkräm är galet gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Havreflarnen bakade ju jag och barnen igår. Idag gjorde vi smörkrämen.

Det är roligt att baka kakor med mina killar här hemma och jag tänker att de kommer att ha nytta av det i framtiden, det är ju alltid bra att kunna både baka och att laga mat.

Alltså smaskigt smaskigt… jag önskar att jag kunde bjuda er alla på ett havreflarn med smörkräm idag ♥

Jag hoppas att ni ska tycka om detta receptet och jag blir jätteglad om trycker på ♥ här nedan om ni gillar mina recept, bilder och allt annat jag gör här inne i bloggen. Kram alla mina vänner, jag önskar er alla en fin dag!

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00