Sockerkaka med saffran

Hej igen kompisar, ja nu går vi med raska steg mot jul och julkakor och julmys. Visst är det mysigt. Jag tänker att några av er är sugna på att baka med saffran i helgen så då vill jag passa på att tipsa er om mitt bästa recept på sockerkaka med saffran. Den är så saftig och god! Ni måste testa detta receptet på saffranskaka ♥ Nomnom… jag älskar den! Den är en riktig favoritkaka till Jul.

Att smaksätta en sockerkaka med saffran är ju ett av de enklaste knepen för att få till en riktigt god julkaka. Detta är ett av mina bästa recept på sockerkaka och med saffran i smeten så blir ju detta ett av mina bästa recept på saffranskaka. Hihi.. det är så kul att spinna vidare på favoritrecept och göra olika varianter ur ett grundrecept. Här kommer min variant av sockerkaka med saffran :

Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

SOCKERKAKA MED SAFFRAN

Baka även en mjuk pepparkaka och saffransmuffins

Recept

 • 200 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 påse saffran (0,5 g)

Gör så här

 1. Smält smör.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta eller rör ner i smeten.
 4. Kavla lite på saffranspåsen så smaken kommer fram bra. Rör ner saffran i smeten. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
 5. Grädda mitt i ugnen 175° i 35-40 min. Kolla med provsticka att saffranskakan är genomgräddad. Låt sedan svalna i formen. Pudra ev. florsocker över kakan innan servering.

Sockerkaka med saffran ger julstämning

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Detta är en så saftig och god saffranskaka som inte kommer bli gammal, det lovar jag. Den går åt fort. Vill ni testa detta receptet med saffran så skulle det vara jätteroligt om ni skickar ett litet hjärtan till mig. Tryck på ♥ här under så blir jag så glad. Stor kram!

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

2
13

Havreflarn med smörkräm

Jamen kolla här kompisar ♥ Kan ni tänka er något godare än fyllda havreflarn. Jag hade nästan glömt hur gott det här är, det är ju G A L E T gott!! Det är verkligen godaste kakan känner jag nu när jag precis har tagit en smakbit. Kylskåpskalla havreflarn med smörkäm det måste ni passa på att baka nästa gång ni bakar kakor. Jag skriver kylskåpskalla för det är så kakorna blir som absolut godast. Efter en stund i kylen. Mums!

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Självklart går det bra att frysa havrekakor både när man har gjort dem dubbla med smörkräm i mitten och när man väljer att ha dem utan fyllning. Det går även toppen att vänta med att fylla kakorna. Låt dem ligga i frysen och fyll dem vid ett senare tillfälle om så önskas. Man gör som man vill hihi.. Här kommer receptet :

HAVREFLARN MED SMÖRKRÄM (ca 14 st)

Baka även havreflarn med chokladkräm och havrerutor

Havreflarn

 • 150 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl vetemjöl
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 0,5 dl ljus sirap
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Smörkräm : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 1 äggula

Gör så här

 1. Havreflarn : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, vispgrädde, ljus sirap, bakpulver och vaniljsocker.
 2. Klicka ut 6 små bollar (stora som en studsboll) på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest på plåten.
 3. Grädda mitt i ugnen 200° i 5-6 min. Havreflarnen ska bubbla och se ogräddade ut i mitten. Låt dem sedan stelna några minuter på plåten. Sedan gräddar ni nästa omgång tills kaksmeten är slut.
 4. Smörkräm : Elvispa ihop smörkrämen. Fördela ut smörkräm på hälften av flarnen. Lägg de andra havreflarnen över som lock. Tryck till lite. Servera de fyllda havreflarnen kylskåpskalla.

Havreflarn med smörkräm är galet gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Havreflarnen bakade ju jag och barnen igår. Idag gjorde vi smörkrämen.

Det är roligt att baka kakor med mina killar här hemma och jag tänker att de kommer att ha nytta av det i framtiden, det är ju alltid bra att kunna både baka och att laga mat.

Alltså smaskigt smaskigt… jag önskar att jag kunde bjuda er alla på ett havreflarn med smörkräm idag ♥

Jag hoppas att ni ska tycka om detta receptet och jag blir jätteglad om trycker på ♥ här nedan om ni gillar mina recept, bilder och allt annat jag gör här inne i bloggen. Kram alla mina vänner, jag önskar er alla en fin dag!

2
57

Recept på havreflarn

Hej kompisar med ännu ett recept på kakor. Vi bakar och bakar nu när det är höstlov, barnen och jag. Det är mysigt och vi glömmer hur mörkt och trist det är ute. Inne har vi det varmt och skönt och det luktar nybakat. Jag älskar det! Doften av nybakat känns hemtrevligt.

Idag har vi bakat goda havreflarn som blir så där alldeles perfekt knäckiga och goda. Havreflarn är en av mina favoritkakor. Åh vad gott det är. Imorgon ska vi fylla några av kakorna med smörkräm mmm…

En hel hög med havreflarn. Mums mums..

Detta är verkligen en lättbakad kaka, håll bara lite koll på kanterna av flarnen under gräddningen så att de inte bränns. Här kommer receptet :

HAVREFLARN (ca 30 st)

Baka även kokosflarn och flarn med choklad och smörkräm

Recept

 • 150 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl vetemjöl
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 0,5 dl ljus sirap
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, grädde, sirap, bakpulver och vaniljsocker.
 2. Klicka ut 6 små bollar (i storlek som en studsboll) på en pappersklädd ugnsplåt. Lägg dem glest på plåten.
 3. Grädda mitt i ugnen 200° i 5-6 min. Havreflarnen ska se ogräddade ut i mitten. Låt stelna några minuter på plåten. Upprepa tills smeten är slut.

Havreflarn är en knäckig och god kaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Här ligger flarnen på en ugnsplåt för att stelna. När ni gräddar havreflarn så lägg dem glest för de flyter ut mycket under gräddningen.

Kakorna är väldigt formbara efter gräddningen så låt dem ligga plant när de stelnar.

Smaskigt smaskigt! En klassisk god kaka som passar bra på kakbuffén, flarnen är även goda att sticka ner i glass som en festlig dessert, det blir både gott och fint.

När flarnen är nygräddade så kan ni enkelt jämna till kanterna med en kniv, då får ni en perfekt rund form.

Lycka till med kakbaket och följ mig gärna i sociala medier. Länk till min sida på Instagram och Facebook hittar ni nedan. Det vore jätteroligt om ni ville följa mig. KRAM

2
39