ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sockerkaka med saffran

/

Hej igen kompisar, ja nu går vi med raska steg mot jul och julkakor och julmys. Visst är det mysigt. Jag tänker att några av er är sugna på att baka med saffran i helgen så då vill jag passa på att tipsa er om mitt bästa recept på sockerkaka med saffran. Den är så saftig och god! Ni måste testa detta receptet på saffranskaka ♥ Nomnom… jag älskar den! Den är en riktig favoritkaka till Jul.

Att smaksätta en sockerkaka med saffran är ju ett av de enklaste knepen för att få till en riktigt god julkaka. Detta är ett av mina bästa recept på sockerkaka och med saffran i smeten så blir ju detta ett av mina bästa recept på saffranskaka. Hihi.. det är så kul att spinna vidare på favoritrecept och göra olika varianter ur ett grundrecept. Här kommer min variant av sockerkaka med saffran :

Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

SOCKERKAKA MED SAFFRAN

Baka även en mjuk pepparkaka och saffransmuffins

Recept

 • 200 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 påse saffran (0,5 g)

Gör så här

 1. Smält smör.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta eller rör ner i smeten.
 4. Kavla lite på saffranspåsen så smaken kommer fram bra. Rör ner saffran i smeten. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
 5. Grädda mitt i ugnen 175° i 35-40 min. Kolla med provsticka att saffranskakan är genomgräddad. Låt sedan svalna i formen. Pudra ev. florsocker över kakan innan servering.

Sockerkaka med saffran ger julstämning

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Detta är en så saftig och god saffranskaka som inte kommer bli gammal, det lovar jag. Den går åt fort. Vill ni testa detta receptet med saffran så skulle det vara jätteroligt om ni skickar ett litet hjärtan till mig. Tryck på ♥ här under så blir jag så glad. Stor kram!

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00