Gräddig köttfärssås
Hej med ännu ett topprecept från receptarkivet ♥ En gräddig köttfärssås med bacon och champinjoner. Den är så god! Hur gräddig köttfärssåsen ska vara avgör ni genom fetthalten på grädden. Vill ni ha det riktigt gräddigt så använder ni vispgrädde. Det gör jag.
Jag brukar även använda vatten i köttfärssåsen men det är lika gott att bara använda grädde. Istället för 2 dl vatten och 2 dl grädde så kan ni ta enbart 4 dl grädde, gärna vispgrädde då om det ska vara riktigt festligt.
Några i familjen här hemma tycker att champinjoner är livsfarligt så ibland hoppar jag över det, själv älskar jag champinjoner och alla möjliga olika sorters svampar.
Gräddig köttfärssås passar bra i matlåda, ju längre den får stå och småputtra på spisen desto djupare smak får den. Galet gott är det och ett middagstips som jag vill dela med mig av till er idag. Hoppas att ni blir sugna på att testa denna köttfärssåsen.
GRÄDDIG KÖTTFÄRSSÅS (6 port)
Laga även potatis och köttfärsgratäng och tacotårta
Recept
- 1 paket bacon (140 g)
- 1 gul lök
- 3 dl skivade champinjoner
- 500 g köttfärs
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 2 buljongtärningar grönsak
- 1 dl chilisås
- 0,5 dl tomatpuré
- Salt, vitpeppar och balsamvinäger (ca 1,5 msk)
Gör så här
Vill ni göra köttfärssåsen ännu mer gräddig så går det bra att byta ut vatten med grädde.
- Knaperstek bacon i småbitar. Lägg åt sidan.
- Hacka gul lök och fräs tillsammans med champinjoner.
- Lägg i köttfärs. Stek köttfärsen smulig. Pressa ner vitlöksklyftor. Lägg i bacon. Tillsätt övriga ingredienser. Hetta upp så buljongtärningarna smälter.
- Smaka av med salt, vitpeppar och balsamvinäger. Låt köttfärssåsen sjuda i minst 10 min. Gärna längre. Servera med tex. spaghetti och sallad.
Gräddig köttfärssås är mitt middagstips
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Bacon klipper jag med en sax. Det är smidigt.
Gräddigt och gott. Mycket smaker och alldeles fantastiskt smaskigt, denna köttfärsåssen är en av mina stora favoriter. Den lagar jag ofta. Tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM