Mjuk pepparkaka med lingon

Tada! Här kommer ett av mina bästa recept ♥ Mjuk pepparkaka är ett av bloggens mest populära recept. Speciellt framåt advent och jul men även nu under den mörka och grå hösten skjuter detta receptet i höjden. Det är mysigt med mjuk pepparkaka tycker jag. Så mycket doft och smak från enda kaka, jag älskar det.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Denna mjuka pepparkakan bakar jag med lingon i smeten. Jag använder lingon som ligger i en sylt, alltså en lingonsylt. Lingonsylten köper jag i matbutiken. Pepparkakan blir alldeles otroligt saftig och god med sylt i smeten, detta är ett riktigt topprecept på mjuk pepparkaka. Jag får ofta beröm för denna kakan när jag bjuder på den till Jul. Hoppas att ni blir sugna på att testa.

MJUK PEPPARKAKA MED LINGON

Baka även saffranskaka och pepparkaksdrömmar

Recept

 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 1,5 dl lingonsylt
 • 75 g rumsvamt smör
 • 3,5 dl vetemjöl
 • 2 msk pepparkakskrydda
 • 2 tsk bakpulver
 • 1,5 dl mjölk

Gör så här

 1. Elvispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt lingonsylt. Klicka i det rumsvarma smöret. Elvispa försiktigt ihop smeten. Smöret ska vara grynigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 liter)
 3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka att kakan är klar. Låt den mjuka pepparkakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Mjuk pepparkaka med lingon är ett topprecept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Saftig, lättbakad och så otroligt god. Mjuk pepparkaka är ett måste till Advent och Jul för att få den rätta julstämningen 😀 Tryck gärna på ♥ här under ni tycker om detta receptet. KRAM

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

0
24

Gräddig köttfärssås

Hej med ännu ett topprecept från receptarkivet ♥ En gräddig köttfärssås med bacon och champinjoner. Den är så god! Hur gräddig köttfärssåsen ska vara avgör ni genom fetthalten på grädden. Vill ni ha det riktigt gräddigt så använder ni vispgrädde. Det gör jag.

Jag brukar även använda vatten i köttfärssåsen men det är lika gott att bara använda grädde. Istället för 2 dl vatten och 2 dl grädde så kan ni ta enbart 4 dl grädde, gärna vispgrädde då om det ska vara riktigt festligt.

Några i familjen här hemma tycker att champinjoner är livsfarligt så ibland hoppar jag över det, själv älskar jag champinjoner och alla möjliga olika sorters svampar.

Gräddig köttfärssås passar bra i matlåda, ju längre den får stå och småputtra på spisen desto djupare smak får den. Galet gott är det och ett middagstips som jag vill dela med mig av till er idag. Hoppas att ni blir sugna på att testa denna köttfärssåsen.

GRÄDDIG KÖTTFÄRSSÅS (6 port)

Laga även potatis och köttfärsgratäng och tacotårta

Recept

 • 1 paket bacon (140 g)
 • 1 gul lök
 • 3 dl skivade champinjoner
 • 500 g köttfärs
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
 • 2 dl vatten
 • 2 dl grädde
 • 2 buljongtärningar grönsak
 • 1 dl chilisås
 • 0,5 dl tomatpuré
 • Salt, vitpeppar och balsamvinäger (ca 1,5 msk)

Gör så här

Vill ni göra köttfärssåsen ännu mer gräddig så går det bra att byta ut vatten med grädde.

 1. Knaperstek bacon i småbitar. Lägg åt sidan.
 2. Hacka gul lök och fräs tillsammans med champinjoner.
 3. Lägg i köttfärs. Stek köttfärsen smulig. Pressa ner vitlöksklyftor. Lägg i bacon. Tillsätt övriga ingredienser. Hetta upp så buljongtärningarna smälter.
 4. Smaka av med salt, vitpeppar och balsamvinäger. Låt köttfärssåsen sjuda i minst 10 min. Gärna längre. Servera med tex. spaghetti och sallad.

Gräddig köttfärssås är mitt middagstips

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Bacon klipper jag med en sax. Det är smidigt.

Gräddigt och gott. Mycket smaker och alldeles fantastiskt smaskigt, denna köttfärsåssen är en av mina stora favoriter. Den lagar jag ofta. Tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
17

Cupcakes med frosting

Jamen då säger vi väl hej igen kompisar ♥ Jag upptäckte att jag saknar ett av mina bästa recept på muffins här på bloggen. Ett topprecept i kategorin EDITHS BÄSTA. För några år sedan så flyttade bloggen och några av recepten missade jag att flytta med, detta var ett av de recepten.

Ljuvligt alldeles underbara cupcakes med frosting på toppen. Vi bjöd på chokladcupcakes på ett barndop för några år sedan och jag minns att de var så omtyckta, jag hade gjort några extra om någon skulle vilja ha två och alla cupcakes gick åt. Sådant känns alltid så roligt! Såklart är det den goda chokladfrostingen som lyfter denna muffinsen, vem gillar inte frosting liksom.. här kommer receptet :

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

CUPCAKES MED FROSTING (12 st)

Baka även sockerkaka med smörglasyr och dumlemuffins

Muffins

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 0,5 dl kakao
 • 2 dl mjölk

Frosting : 50 g smör, 4,5 dl florsocker, 1 dl kakao, 100 g färskost, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk kallt kaffe

Topping : Strössel

Gör så här

 1. Muffins : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk.
 3. Fördela ut smeten i 12 muffinsformar placerade i en muffinsplåt.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Låt svalna helt.
 5. Frosting : Elvispa ihop frostingen.
 6. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen. Gör ev. en liten grop i muffinsen för att få frosting även inne i muffinsen (valfritt) Dekorera cupcakes med strössel.

Underbara cupcakes med frosting

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins

Melwin, min äldsta son, var med och bakade denna gången. Han vispade ihop frostingen. Mums! Tycker ni om detta receptet så blir vi jätteglada om ni trycker på ♥ här under. Stor kram från oss!

0
9