ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mjuk pepparkaka med lingon

/

Tada! Här kommer ett av mina bästa recept ♥ Mjuk pepparkaka är ett av bloggens mest populära recept. Speciellt framåt advent och jul men även nu under den mörka och grå hösten skjuter detta receptet i höjden. Det är mysigt med mjuk pepparkaka tycker jag. Så mycket doft och smak från enda kaka, jag älskar det.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Denna mjuka pepparkakan bakar jag med lingon i smeten. Jag använder lingon som ligger i en sylt, alltså en lingonsylt. Lingonsylten köper jag i matbutiken. Pepparkakan blir alldeles otroligt saftig och god med sylt i smeten, detta är ett riktigt topprecept på mjuk pepparkaka. Jag får ofta beröm för denna kakan när jag bjuder på den till Jul. Hoppas att ni blir sugna på att testa.

MJUK PEPPARKAKA MED LINGON

Baka även saffranskaka och pepparkaksdrömmar

Recept

 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 1,5 dl lingonsylt
 • 75 g rumsvamt smör
 • 3,5 dl vetemjöl
 • 2 msk pepparkakskrydda
 • 2 tsk bakpulver
 • 1,5 dl mjölk

Gör så här

 1. Elvispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt lingonsylt. Klicka i det rumsvarma smöret. Elvispa försiktigt ihop smeten. Smöret ska vara grynigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 liter)
 3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka att kakan är klar. Låt den mjuka pepparkakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Mjuk pepparkaka med lingon är ett topprecept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Saftig, lättbakad och så otroligt god. Mjuk pepparkaka är ett måste till Advent och Jul för att få den rätta julstämningen 😀 Tryck gärna på ♥ här under ni tycker om detta receptet. KRAM

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00