Sverigekaka
Hej igen vänner ♥ H är kommer ännu ett recept som jag älskar! Detta är världens godaste sockerkaka med världens godaste glasyr. Eller fyllning kan man egentligen kalla glasyren för, det är en tunn smörkräm som är inne i själva kakan. I mitten av sockerkakan precis som i Kalle Anka kakan
Denna sockerkakan fylld med smörkräm kallas för sverigekaka och det är verkligen en NI-MÅSTE-TESTA kaka. En favoritkaka som är godare än godast 😛 Man kan även kalla kakan för pensionärskaka.
Här ser ni den härliga fyllningen, smörkrämen som ligger i mitten av sverigekakan. Endast 3 ingredienser behövs för att göra smörkrämen, koka och rör runt tills fyllningen har tjocknat sedan fyller ni kakan med den. Här kommer receptet :
SVERIGEKAKA – vaniljdränkt sockerkaka
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Kaka
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl vatten
Fyllning : 125 g smör, 1 dl mjölk, 0,5 dl vaniljsocker
Gör så här
- Kaka : Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten.
- Koka upp vatten. Fånga upp 1 dl hett vatten och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min. Låt kakan svalna.
- Fyllning : Koka ihop fyllningen under omrörning i 5-7 min. Tills den har tjocknat.
- Dela kakan på mitten. Fördela ut fyllning på den ena delen. Lägg den andra delen över. Pudra florsocker över sverigekakan vid servering om så önskas.
Sverigekaka med en underbar smörfyllning
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Själva sockerkakan är en lättbakad kaka utan smör och mjölk. Jag kokar alltid upp en större mängd vatten när jag ska måtta upp den mängden som ska vara i smeten. Jag kokar upp vatten och sedan fångar jag upp 1 dl av det heta vattnet.
Mums mums, hoppas att ni blir sugna på att baka denna goda kakan. Tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM