ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havrerutor med nougat

/

Hej kompisar ♥ Ojojoj jag hoppas att ni inte tröttnar på mig. Nu har jag en till världens godaste kaka som jag vill lyfta fram här i bloggen. Men åh.. jag kan knappt se bilderna på nougatrutor utan att springa ut i köket och baka. Jag önskar att jag hade haft nougat hemma, då hade jag bakat denna kakan idag.

Nougatkakor är på min topp 10-lista av alla kakor som jag någonsin har bakat, havrerutor med nougat det är ju bara fööööör gott! Har ni testat detta receptet? Jag blir så glad om ni trycker på hjärtat under de recepten som ni gillar.

2 till godsaker med nougat – HÄR och HÄR

HAVRERUTOR MED NOUGAT (18 st)

Baka även snickerskakor och chokladrutor med daim

Recept

 • 150 g smör
 • 6 dl havregryn
 • 1 dl strösocker
 • 1 dl vetemjöl
 • 0,5 dl ljus sirap
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker

Topping : ca 250 g nougat

Gör så här

 1. Smält smöret och drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver och vaniljsocker. Tryck ut i en pappersklädd form 20×30 cm.
 2. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min. 
 3. Hyvla nougat med en osthyvel och täck över hela den varma kakan. (Ställ ev. in kakan i ugnen på eftervärme så att nougaten smälter mer)
 4. Bred ut den smälta nougaten med tex. en slickepott. Ställ kakan i kylen så nougaten stelnar. Skär kakan i 18 rutor.

Världens godaste havrerutor med nougat

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Att baka havrekakor med nougat är väldigt enkelt. Det är en av de enklaste kakorna man kan baka. Havrekakan som är i botten rör man snabbt ihop i den kastrullen som smöret smälter i. Nougaten smälter av sig själv på den varma havrebotten.

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Det var Ludwig och jag som bakade nougatrutorna när vi tipsade er om detta receptet för allra första gången. Det var i min första blogg. Den bloggen uppdaterar jag inte längre utan nu har recepten flyttat över hit istället. Stor kram från oss!

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00