ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kardemummakakor

/

Hej med ännu ett kakrecept ♥ Jag har så många recept på goda kakor som jag vill lyfta fram. Jag bakar ofta kakor med både kardemumma och kanel, jag brukar använda det som finns hemma och kanel och kardemumma finns alltid i skafferiet hemma hos oss. Båda två är riktiga toppenkryddor tycker jag. De ger så mycket smak.

Det jag vill tipsa er om idag är mina goda kardemummakakor som jag brukar baka som snittar. Kardemummasnittar kan man också kalla dem för, det är enkla och lättbakade sirapskakor som jag helt enkelt smaksätter med kardemumma. En väldigt lättbakad kaka som jag älskar. Här kommer receptet :

KARDEMUMMAKAKOR (ca 24 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 0,5 msk hel kardemumma
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Mortla kardemumma grovt. Elvispa ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, sirap, bakpulver och kardemumma. Använd en stor bunke. Tryck sedan ihop degen.
  2. Dela degen i 3 delar. Rulla ut 3 längder ungefär lika långa som ugnsplåten. Lägg längderna på plåten. Platta till lite.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 10 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt kardemummakakorna kallna så blir de sega.

Med kardemumma blir sirapskakorna goda kardemummakakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Rulla ut 3 längder som är ungefär lika långa som ugnsplåten. Tryck till dem lite lätt med ett finger. De svarta prickarna som ni ser i degen är mortlad kardemumma.

Det luktar gott i hela köket när ni bakar kardemummakakor. Helt underbart! Så hemtrevligt och mysigt. När kakorna har kallnat blir de sega och mycket goda. Som kolakakor men med kardemumma som gör de sega kakorna ännu godare. Mums..

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ här under. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00