ANNONS

Kasslergratäng med ananas

/
kasslergratäng med ananas

Jamen vi kör väl på med ännu ett matrecept innan vi säger hejdå för idag ♥ Haha jag kan hålla på hur länge som helst med att leta fram olika favoritrecept som jag har bloggat om under åren som matbloggare. Hoppas verkligen att ni tycker att det är lika kul som jag tycker när jag lyfter fram recept från receptarkivet.

Det godaste och mest populära receptet med kassler måste väl ändå vara en riktigt krämig och härlig kasslergratäng med ananas mmm… kassler och ananas passar ju så bra ihop. Och med en krämig, eller ska jag säga gräddig, chilisås så blir det ju bara för gott! Typ världens godaste som jag brukar säga när något är V E R K L I G E N gott. Jag menar så där supergott!

kasslergratäng ananas chilisås

Att laga en kasslergratäng går väldigt snabbt. Skiva upp kassler och varva den med ananas och så häll på den goda såsen över. Strö på riven ost, använd gärna ostskalkar, det brukar jag göra. Och så stoppar ni in gratängen i ugnen tills osten har fått fin färg. Smidigt och verkligen en lättlagad middag. Ris är gott till kasslergratängen. Här kommer receptet :

kasslergratängen ananas

KASSLERGRATÄNG MED ANANAS (5-6 port)

Laga även kassler bombay och panerad kassler

Recept

  • 1 bit kassler (ca 800 g)
  • 1 burk ananas (ananasringar i stor konserv)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och vitpeppar

Topping : Ost

Gör så här

  1. Skiva kassler. Varva kassler och ananas i en ugnsform.
  2. Rör ihop grädde, creme fraiche, chilisås och tomatpuré. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll chilisåsen över kasslern. Toppa med valfri mängd riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. (tills fin färg) Servera kasslergratängen med tex. ris och VITKÅLSSALLAD

Kasslergratäng med ananas är bara för gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

kassler gratäng ananas

Mmmm… denna gratängen älskar alla här hemma. Både att tillaga och att äta. Bästa maten i en gratängform, så tänker jag. Och denna maträtten är ju även bästa maten att ta med i matlåda också. Perfekt mat för matlåda.

ananas kasslergratäng

Tycker ni om detta receptet på kasslergratäng med ananas och chilisås så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Stor kram och snart ses vi igen om ni vill.

recept kasslergratäng ananas
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00