ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling och bacongratäng

/

Hej kompisar ♥ Jag fortsätter att lyfta fram några av mina recept från receptarkivet. De bästa recepten som har halkat långt bak i flödet, de vill jag tipsa er om igen. Ett av mina bästa matrecept i hela bloggen är världens godaste kycklinggratäng. Så galet god, denna kycklinggratängen bara M Å S T E ni testa att laga mmm…

Så krämig och smakrik, den är verkligen en stor favorit. Jag älskar kyckling. I en bacongratäng med kyckling får ni mycket salt från baconet så var lite försiktiga när ni saltar. Här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

KYCKLING OCH BACONGRATRÄNG (ca 4 port)

Laga även kyckling med mango chutney och grönpeppar

Recept

 • 1 paket bacon (140 g)
 • 4 kycklingfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • 2-3 dl champinjoner
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 2 dl grädde
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 dl parmesanost (riven)

Gör så här

 1. Knaperstek bacon delad i bitar. Lägg åt sidan. Häll av överflödigt fett från stekpannan.
 2. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna tills fin färg. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
 3. Skiva champinjoner. Använd färska eller konserverade. Fräs champinjonerna i smör. Pressa ner vitlök.
 4. Rör ner grädde, creme fraiche och tomatpuré. Hetta upp. Drag stekpannan åt sidan. Blanda ner parmesanost. Häll över allt i ugnsformen. Strö på stekt bacon.
 5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 15 min (tills kycklingen är genomstekt) Servera kycklinggratängen med tex. ris och vitkålssallad

Kyckling och bacongratäng är ett av mina bästa recept

Fler bra kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Såsen är så god! Denna kycklinggratängen passar bra till fredagsmyset. En riktigt festlig och god gratäng med kyckling. Jag äääääälskar den. Receptet är ett topprecept som självklart ligger i kategorin EDITHS BÄSTA (där finns alla mina bästa recept)

Tycker ni om detta kycklingreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Stor kram!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00