Kycklinggratäng med pasta

Men hörrni kompisar, vad glad jag blir att ni var så många som tyckte om mitt tips på kycklinggratäng tidigare idag. Jag tänker på min kyckling och bacongratäng som är ett av mina bästa recept. Många av er hade ju testat det kycklingreceptet innan, så kul! Jag älskar när ni testar mina recept.

Jag får ofta frågan om jag har någon kycklinggratäng med pasta. Japp! Det har jag 😀 Min ranchkyckling är en kycklinggratäng med pasta och den är god kan jag lova. Även den innehåller bacon. Mums så god alltså. Ni kan använda vilken pasta ni vill men jag tycker att det blir gott med pastasnäckor. Pastasnäckor fångar upp den krämiga såsen så bra.

Kryddan i denna kycklinggratängen är en dipmix (den hittar ni vid chipsen i matbutiken) Ranchdip är en väldigt god smak. Jag hoppas så mycket att ni vill testa detta kycklingreceptet, mina barn älskar denna gratängen med kyckling och det gör jag också. Här kommer receptet .

KYCKLINGGRATÄNG MED PASTA (4-5 port)

Laga även KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEY

Recept

 • 2 förp. bacon (140 g/st)
 • 4 st kycklingfilé
 • Salt och vitpeppar
 • 1 st röd paprika
 • 4 portioner kokt pasta
 • 4 dl creme fraiche
 • 4 dl grädde
 • 1 tsk sambal oelek
 • 2 påsar dip mix ranch

Topping : Ost

Gör så här

 1. Knaperstek bacon delad i bitar. Smörstek kyckling delad i bitar. Stek tills fin yta. Salta och peppra.
 2. Tärna paprika (stek paprikan om så önskas) Blanda runt kokt pasta med bacon, kyckling och paprika. Lägg allt i en ugnsform.
 3. Rör ihop creme fraiche, grädde, sambal oelek och dip mix ranch. Häll blandningen över kycklingen i gratängformen. Toppa med riven ost efter tycke.
 4. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 20 min)Servera kycklinggratängen med tex. sallad och bröd. Tillsätt även fräst gul lök i gratängen om så önskas.

Kycklinggratäng med pasta är gott kan jag lova!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Krämigt smaskigt och så gott! Denna kycklinggratängen blir snabbt en favorit. Särskilt till fredagsmyset. Ni kan även passa på att använda rester av pasta som ni har fått över efter veckans middagar.

Så här ser dip mix ranch ut. Tanken är att kryddmixen ska blandas med gräddfil och användas som en dip till tex. chips men den är ju minst lika god att använda som en krydda i en kycklinggratäng.

Tycker ni om detta receptet med kyckling så tryck på ♥ här under. Det gör mig så glad. Stor kram från mig!

0
20

Kyckling och bacongratäng

Hej kompisar ♥ Jag fortsätter att lyfta fram några av mina recept från receptarkivet. De bästa recepten som har halkat långt bak i flödet, de vill jag tipsa er om igen. Ett av mina bästa matrecept i hela bloggen är världens godaste kycklinggratäng. Så galet god, denna kycklinggratängen bara M Å S T E ni testa att laga mmm…

Så krämig och smakrik, den är verkligen en stor favorit. Jag älskar kyckling. I en bacongratäng med kyckling får ni mycket salt från baconet så var lite försiktiga när ni saltar. Här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

KYCKLING OCH BACONGRATRÄNG (ca 4 port)

Laga även kyckling med mango chutney och grönpeppar

Recept

 • 1 paket bacon (140 g)
 • 4 kycklingfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • 2-3 dl champinjoner
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 2 dl grädde
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 dl parmesanost (riven)

Gör så här

 1. Knaperstek bacon delad i bitar. Lägg åt sidan. Häll av överflödigt fett från stekpannan.
 2. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna tills fin färg. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
 3. Skiva champinjoner. Använd färska eller konserverade. Fräs champinjonerna i smör. Pressa ner vitlök.
 4. Rör ner grädde, creme fraiche och tomatpuré. Hetta upp. Drag stekpannan åt sidan. Blanda ner parmesanost. Häll över allt i ugnsformen. Strö på stekt bacon.
 5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 15 min (tills kycklingen är genomstekt) Servera kycklinggratängen med tex. ris och vitkålssallad

Kyckling och bacongratäng är ett av mina bästa recept

Fler bra kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Såsen är så god! Denna kycklinggratängen passar bra till fredagsmyset. En riktigt festlig och god gratäng med kyckling. Jag äääääälskar den. Receptet är ett topprecept som självklart ligger i kategorin EDITHS BÄSTA (där finns alla mina bästa recept)

Tycker ni om detta kycklingreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Stor kram!

0
29

Kardemummakakor

Hej med ännu ett kakrecept ♥ Jag har så många recept på goda kakor som jag vill lyfta fram. Jag bakar ofta kakor med både kardemumma och kanel, jag brukar använda det som finns hemma och kanel och kardemumma finns alltid i skafferiet hemma hos oss. Båda två är riktiga toppenkryddor tycker jag. De ger så mycket smak.

Det jag vill tipsa er om idag är mina goda kardemummakakor som jag brukar baka som snittar. Kardemummasnittar kan man också kalla dem för, det är enkla och lättbakade sirapskakor som jag helt enkelt smaksätter med kardemumma. En väldigt lättbakad kaka som jag älskar. Här kommer receptet :

KARDEMUMMAKAKOR (ca 24 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 0,5 msk hel kardemumma
 • 100 g smör
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 2 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 msk ljus sirap
 • 1 tsk bakpulver

Gör så här

 1. Mortla kardemumma grovt. Elvispa ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, sirap, bakpulver och kardemumma. Använd en stor bunke. Tryck sedan ihop degen.
 2. Dela degen i 3 delar. Rulla ut 3 längder ungefär lika långa som ugnsplåten. Lägg längderna på plåten. Platta till lite.
 3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 10 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt kardemummakakorna kallna så blir de sega.

Med kardemumma blir sirapskakorna goda kardemummakakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Rulla ut 3 längder som är ungefär lika långa som ugnsplåten. Tryck till dem lite lätt med ett finger. De svarta prickarna som ni ser i degen är mortlad kardemumma.

Det luktar gott i hela köket när ni bakar kardemummakakor. Helt underbart! Så hemtrevligt och mysigt. När kakorna har kallnat blir de sega och mycket goda. Som kolakakor men med kardemumma som gör de sega kakorna ännu godare. Mums..

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ här under. KRAM

0
16