ANNONS

Kycklinggratäng med pasta

/
kycklinggratäng med pasta

Men hörrni kompisar, vad glad jag blir att ni var så många som tyckte om mitt tips på kycklinggratäng tidigare idag. Jag tänker på min kyckling och bacongratäng som är ett av mina bästa recept. Många av er hade ju testat det kycklingreceptet innan, så kul! Jag älskar när ni testar mina recept.

Jag får ofta frågan om jag har någon kycklinggratäng med pasta. Japp! Det har jag 😀 Min ranchkyckling är en kycklinggratäng med pasta och den är god kan jag lova. Även den innehåller bacon. Mums så god alltså. Ni kan använda vilken pasta ni vill men jag tycker att det blir gott med pastasnäckor. Pastasnäckor fångar upp den krämiga såsen så bra.

pasta kyckling

Kryddan i denna kycklinggratängen är en dipmix (den hittar ni vid chipsen i matbutiken) Ranchdip är en väldigt god smak. Jag hoppas så mycket att ni vill testa detta kycklingreceptet, mina barn älskar denna gratängen med kyckling och det gör jag också. Här kommer receptet .

kycklinggratäng pasta

KYCKLINGGRATÄNG MED PASTA (4-5 port)

Laga även KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEY

Recept

 • 2 förp. bacon (140 g/st)
 • 4 st kycklingfilé
 • Salt och vitpeppar
 • 1 st röd paprika
 • 4 portioner kokt pasta
 • 4 dl creme fraiche
 • 4 dl grädde
 • 1 tsk sambal oelek
 • 2 påsar dip mix ranch

Topping : Ost

Gör så här

 1. Knaperstek bacon delad i bitar. Smörstek kyckling delad i bitar. Stek tills fin yta. Salta och peppra.
 2. Tärna paprika (stek paprikan om så önskas) Blanda runt kokt pasta med bacon, kyckling och paprika. Lägg allt i en ugnsform.
 3. Rör ihop creme fraiche, grädde, sambal oelek och dip mix ranch. Häll blandningen över kycklingen i gratängformen. Toppa med riven ost efter tycke.
 4. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 20 min)Servera kycklinggratängen med tex. sallad och bröd. Tillsätt även fräst gul lök i gratängen om så önskas.

Kycklinggratäng med pasta är gott kan jag lova!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

pasta kycklinggratäng

Krämigt smaskigt och så gott! Denna kycklinggratängen blir snabbt en favorit. Särskilt till fredagsmyset. Ni kan även passa på att använda rester av pasta som ni har fått över efter veckans middagar.

kycklingkrydda

Så här ser dip mix ranch ut. Tanken är att kryddmixen ska blandas med gräddfil och användas som en dip till tex. chips men den är ju minst lika god att använda som en krydda i en kycklinggratäng.

kycklinggratängen pasta

Tycker ni om detta receptet med kyckling så tryck på ♥ här under. Det gör mig så glad. Stor kram från mig!

kycklinggratäng pastan
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00