Pannbiff med gräddsås

Hej kompisar, kul att ses ♥ Här kommer ännu ett recept från receptarkivet. Det är ett EDITHS BÄSTA recept. I den kategorin samlar jag alla mina bästa recept och detta köttfärsreceptet är ett av de bästa. Pannbiff med sås är något av det godaste jag vet! Jag Ä L S K A R det, det är en av mina favoriträtter. Goda biffar och en gräddig sås mmm…

I pannbiffarna använder jag creme bonjour med gräslöksmak. Färkosten gör biffarna godare än godast och det är verkligen ett enkelt knep att göra maten extra god. Godast!

Till pannbiffarna är det gott med någon typ av ugnspotatis, tex. klyftpotatis men det är även (galet) gott med pasta till biffarna. Denna maträtten kan bli både en festlig helgmiddag och en enkel vardagsrätt beroende på vad man väljer att servera till.

PANNBIFF MED GRÄDDSÅS (4 port)

Här finns fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

 • 1 ägg
 • 0,5 dl havregryn
 • 0,5 dl grädde
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 1 tsk salt
 • 2 krm vitpeppar
 • 600 g köttfärs
 • 1 burk creme bonjour gräslök

Gräddsås : 3 dl grädde, 2 dl creme fraiche, 1 köttbuljongtärning, salt och vitpeppar.

Gör så här

 1. Rör ihop ägg, havregryn, grädde, pressad vitlök, salt och vitpeppar. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med köttfärs och creme bonjour.
 2. Forma till 8 pannbiffar. Stek biffarna i smör tills de är genomstekta. Lägg biffarna på ett fat.
 3. Rör ihop grädde och creme fraiche i stekpannan. Hetta upp. Lägg i en buljongtärning. Låt smälta. Rör runt och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i biffarna.
 4. Låt småputtra lite (biffarna ger såsen smak) Servera pannbiffarna och gräddsåsen med tex. klyftpotatis och sallad. Även gott till pasta.

Pannbiff är något av det godaste jag vet

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Tycker ni om detta receptet på pannbiff med gräddsås så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Stor kram!

0
27

Världens godaste äppelpaj

Hej kompisar ♥ Här kommer ännu ett av mina bästa recept. Denna gången är det ett äppelrecept som jag vill lyfta fram lite extra här i bloggen. Världens smaskigaste och godaste äppelpaj med cornflakes. Letar ni efter det bästa receptet på äppelpaj så måste ni testa att baka denna äppelpajen. Den är så G A L E T god! Något av det godaste man kan baka med äpple tycker jag.

Äppelpaj med cornflakes är inte bara världens godaste paj utan den är även världens enklaste paj som man kan baka. Jag önskar så att jag hade en bit av denna äppelpajen nu när jag skriver här i bloggen men detta är ju ett tips från receptarkivet så istället får jag längta tills nästa gång jag bakar denna godingen. Här kommer receptet :

Kanske gillar du även detta –23 RECEPT MED ÄPPLE

VÄRLDENS GODASTE ÄPPELPAJ

Baka även äppelpaj med daim och med havregryn

Recept

 • 5 st äpple (och 2 msk strösocker + 0,5 msk kanel)
 • 5 dl cornflakes
 • 1 dl strösocker
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 125 g smält smör

Gör så här

 1. Skala och skär äpple i bitar. Lägg äpple i en ugnsform. Vänd runt med strösocker och kanel.
 2. Krossa cornflakes. Använd tex. handen. Rör ner strösocker, vetemjöl och smält smör. Fördela ut blandningen över äppelbitarna.
 3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Servera äppelpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Världens godaste och enklaste äppelpaj

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

På bilderna ovan ser ni hur enkelt det är att baka denna äppelpajen. När allt ligger i ugnsformen så gräddas pajen tills äppelbitarna blivit mjuka.

Smaskigt smaskigt… äpple, kanel och cornflakes det blir verkligen gott! Tryck gärna på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta enkla receptet. KRAM

0
14

Lite annat också

Hej kompisar ♥ Nu har jag matat på med matbilder och kakbilder i mängder så idag kände jag att det var dags för något annat. Jag driver ju en matblogg men det är roligt att visa lite vardag också. På familjen och så.

Här har vi två glada killar. Oscar tycker att det är så roligt att leka med sin kusin Elton, min systers pojk. Bilder på kusinerna när de var yngre hittar ni här. Då åt vi en blåbärskladdis 😛

Vi bor nära varandra så det behöver inte planeras så mycket när det är dags för lekträff. Väldigt skönt. De kan komma till varandra när leklusten kommer och vill de sluta leka så är det enkelt att gå hem igen. Elton älskar julen så både jultröja och julpyjamas använder han flitigt nu. Även julsockar.

Jag ska strax åka iväg och köpa grejer till en av mina tjejers företag. Det är ett UF-företag. Både Tilde och Fanny driver UF-företag, det är en del av deras utbildning i gymnasieskolan. Kul tycker jag som också är företagare.

Vi ses snart igen med nya favoriter från arkivet. Fin dag till er alla. KRAM

0
10